Porsche 911 Sport Classic Tanıtıldı! Sadece 1.250 Adet Üretilecek!

.


OTOMOTİV 1.05.2022 01:46:00 0
Porsche 911 Sport Classic Tanıtıldı! Sadece 1.250 Adet Üretilecek!

SONUNDA!

Sadece 1250 adet üretiliecek.

2022 yılında olmamıza rağmen bazı markalar klasik otomobil özlemimizi gidermeyi başarıyor. Mesela Porsche, yıllardır sunduğu 911 modeli üzerinden geliştirdiği bazı özel serileri sayesinde biz otomobil severlleri geçmişe götürmeyi başarıyor. İlk gördüğümüz andan itibaren gönlümüzde taht kurmuş modelin sınırlı sayıda üretilecek olan özel serisi ile birlikteyiz.

911 Sport Classic, her geçen gün gelişen teknolojiye uyum sağlayan sektöre klasik otomobil hissiyatı yaşatmaya geldi. Porsche’nin en analog modellerinden birisi olacak olan 911 Sport Classic, marka tarihinin en güçlü manuel vitesli otomobili ünvanına da sahip olmuş olacak. Hatta bazı duyumlara göre Porsche mühendisleri kendi aralarında bu otomobile ‘’manuel 911 Turbo S’’ diyorlarmış. 911 Turbo S ve 911 Sport Classic modelleri 3.7 litrelik çift turbo beslemeli motoru kullanıyor. Fakat 911 Sport Classic bu motordan 550 beygir güç elde edebiliyor.

Tabii ki benzerlikler sadece bunlarla sınırlı değil. Porsche, Turbo S’in dikkat çeken arka bölümünü Sport Classic’e yerleştirerek modern ve Retro görünüm arasında başarılı bir bağ sağlamış.

Batılıların ‘’ördek kuyruğu spoiler’’ adını verdiği klasik Porsche tasarımı ise bu bölgede en çok dikkat çeken detay. 1970’lerin en çok sevilen 911 Carrera RS’ine ait bu görünüm, dalgalı tavan tasarımı ile desteklenmiş. Aracın içerisinde ve dışarısında bulunan klasik Porsche logolarına ise efsanevi Fuchs jantların modern versiyonları eşlik ediyor.

LED-MATRİX far takımları kullanılan model, geleneksel yarış numarası ile gelecek. Kullanıcılar 1 ile 99 arasında bir sayı seçebilecek. İsterseniz bu sayıyı söktürebiliyorsunuz.

Sport Classic’in, 911 Turbo S’in aksine çok az sayıda hava menfezi bulundurmasının da bir sebebi var. Porsche Exclusive Manufaktur patronu Boris Apenbrink, motor üzerinde uyguladıkları ‘’güç düşürme’’ işleminin ardından üniteye 911 Turbo S kadar hava çekmeleri gerekmediğine karar verildiğini belirtmiş.

Bu sayede modelin Retro görünümünün de önü açılmış.

 

Porshce, 911 Sport Classic’ten sadece 1.250 adet üretecek. İlk kez Amerika sınırlarını da geçecek olan modelin satışları henüz başlamadı. Fakat satışlar başladığında otomobillerin kısa sürede tükeneceğini düşünüyoruz.

 

911 Sport Classic, 2022 yılı sonunda bayilere gelmiş olacak.

 

Klasik otomobil severlerin ilerleyen yıllardaki göz bebeği olabilir mi? 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

 

Kenan Kutluer


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA