POLO KATİLİ Mİ? YENİLENEN PEUGEOT 208 GT-LİNE İLE KAPSAMLI İNCELEME VE TEST SÜRÜŞÜ

.


TANITIM 23.04.2021 23:48:00 0
POLO KATİLİ Mİ? YENİLENEN PEUGEOT 208 GT-LİNE İLE KAPSAMLI İNCELEME VE TEST SÜRÜŞÜ

Geçtiğimiz aylarda ülkemize giriş yapan ve ilk girişinden itibaren satışında gayet başarılı olan tamamen yenilenen ve test konuğumuz olan yeni Peugeot 208'e hep beraber bakalım.

 

Peugeot markası hakkında şunu söylemeliyim ki, Peugeot son 10 yılda gayet başarılı ürünler ortaya çıkartıyor. 3008, 5008, 508 ve 308 en çok konuşulan ve bilinen modelleri. Bugün anlatacağım aracı kapsamlı olarak inceledim ve test sürüşü yaptım. İlk incelediğim zamanki düşüncelerimi aktarmak istiyorum en başta. Tamamen yenilenen 208, malzeme kalitesi, duruşu ve tasarımı itibariyle segmentinin en iddialılarından diyebileceğimiz Polo'nun katili olabilecek kadar güçlendi diyebiliriz. İçerisine ilk oturduğunuzda bir önceki nesil 208'den eser kalmadığını hemen farkedebiliyorsunuz çünkü kokpitte tamamen yenilendi. Peugeot'un ilk başta 3008 modelinde kullanmaya başladığı ve sonrasında bütün modellerine entegre ettiği "İ-Cockpit" adlı kokpit tasarımını tamamen yenilenen 208'e de entegre etmiş ve gayet başarılı olduğunu söylemeliyim. 3D gösterge de trafikte gözünüzü yormayacak şekilde ayarlanmış ve birden fazla mod sağlaması da oldukça avantajlı. İlk başta incelemesini yaptığım araç "GT-LİNE" paket olarak geçen modelin en üst seviye donanım paketiydi. Koltukların rahatlığına gelecek olursak, koltukların parçalı deri koltuk olması çok avantajlı bir durum. Konforunda ciddi anlamda rahatlık sağlıyor ve kaliteyi hissettiriyor. Motor seçeneklerine gelelim, seçeneklerde gayet yeterli. 1.2 PureTech 100 beygir, 1.2 PureTech 130 beygir ve 1.5 BLUEHDI 130 beygir güç üreten motor seçenekleri mevcut. Ayrıca aracın ebatlarında da büyüme mevcut, bagaj hacmi ise segmentinin başarılı olan modellerine yakın.

Madem motor seçeneklerine kadar geldik o zaman sürüş dinamiklerine geçmenin tam vakti.

Araca ilk oturduğumda elektronik park freninin olması çok hoşuma gitmişti, Active donanımında bulunmuyor maalesef. Test konuğumuzu da kısaca sizlere tanıtayım, yenilenen 208'in 1.2 ödüllü PureTech 130 beygirlik motoru ve kullanımda keyifli olan EAT8 şanzıman kombinasyonu ile konuk olmuştu.

Büyükleri 2008, 3008, 5008'den tanıdık gelen joystick vites yeni 208'de mevcut. Direksiyonundan bahsedecek olursak, manevralarınıza hızlıca tepki gösteriyor ve bu sayede sizi anlık risklerden kurtarabiliyor. Direksiyonun arkasındaki kulakçıklar sayesinde aracı manuel vites olarak kullanabiliyorsunuz. Aracın ani kalkışlarda veya ani gazlanmalardaki tepkisini söylememe gerek yok, çok aşırı keyifli çünkü:)

(YouTube kanalımda denemesini ve test sürüşünü yaptığımız video mevcuttur)

Aniden araca yüklediğinizde EAT8 şanzıman sizi yarı yolda bırakmıyor. Yoldaki konforu ve yol tutuşu da beklentilerimin çok üstündeydi. Adeta yolda küçük bir aslanı koşturuyormuş hissi verdi bana yenilenen 208.

Fiyatlarına gelecek olursak, Nisan ayında geçerli olan başlangıç fiyatı 182.000₺ ama ben GT-LİNE paket 208 alacağım derseniz listedeki görünen fiyat ise 306.000₺, tabii ki fiyatlar hakkındaki net bilgiyi Peugeot bayileri ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Araç hakkında kapsamlı inceleme ve test sürüşünü "Otomobil Medyam" adlı YouTube kanalımdan izleyebilirsiniz.

Umarım yazımı beğenmişsinizdir, yenilenen 208'i alma arefesindeyseniz ve bu yazıyı veya YouTube kanalımdaki test videosunu izleyip almaya niyet ettiyseniz, aldıysanız ne mutlu bana, kazasız ve güzel sürüşler dilerim.

  

  

 

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA