Plastik Düşler Sahnesi’nden  “Gelecek Nostaljisi”

.


KÜLTÜR SANAT 12.04.2021 21:48:00 0
Plastik Düşler Sahnesi’nden  “Gelecek Nostaljisi”

Pera Müzesi’nin HYPERCORTEX iş birliği ve British Council desteğiyle, Zevk Meselesi sergisi kapsamında hayata geçirdiği “Plastik Düşler Sahnesi” 16 Nisan’da yeniden açılıyor. Müzik ve görsel sanatları bir araya getiren serinin “Gelecek Nostaljisi” isimli ikinci etkinliğinde, müzisyenler Debora İpekel, Ece Düzgit, Deniz Erdem ve Robogeisha’ya, görsel sanatçılar İpek Hamzaoğlu, Selver Yıldırım, Ömer Özçelik ve Ahmed Bektaş eşlik edecek. Sanal etkinlik alanına, etkinlik günü plastikdusler.com adresinden ulaşılabilir. 

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi sanatın farklı alanlarına odaklanan projelerle sanatseverlere çok yönlü etkinlik programları sunmaya devam ediyor. Zevk Meselesi sergisine paralel olarak düzenlenen “Plastik Düşler Sahnesi” sanal etkinklik serisi, mekânsal ses tasarımı, interaktif objeler ve katılımcılar arası etkileşim olanaklarıyla fiziksel dünyadakine benzer bir etkinlik deneyimi sunuyor. 

Mart ayında “Zevk Meselesi Açılış Partisi” ile başlayan seri, 16 Nisan’da “Gelecek Nostaljisi” adlı interaktif etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sanal sahneye ilk olarak, dünyanın farklı köşelerinden melodi ve ritimler arasında yolculuğa çıkan avatarın bir gününü anlatan mix’leri ile Debora İpekel ve Ece Düzgit çıkacak. İkilinin performansına, İpek Hamzaoğlu’nun hazırladığı tanıdık ve nostaljik çizgi film görselleri eşlik edecek. Deniz Erdem’in müzikleri ile Selver Yıldırım’ın hareketli görüntülerini bir araya getiren performansın ardından katılımcılar, Ömer Özçelik ve Ahmed Bektaş’ın hipnotik görselleri eşliğinde Robogeisha’nın performansını izleyecek. Açılış ve kapanış setlerinde ise, dub techno’dan minimal footwork’e uzanan müzikal geçişleriyle DJ tenderemres sahne alacak. 

Sanal ortamda da eğlenceli performansların mümkün olduğunu gösteren “Plastik Düşler Sahnesi” etkinlik serisi kapsamında düzenlenen “Gelecek Nostaljisi”, 16 Nisan Cuma akşamı saat 20.00’de sanal kapı açılışı ile başlayacak. Performanslar etkinlik günü plastikdusler.com adresinden ücretsiz izlenebilir. 

“Plastik Düşler Sahnesi”, Birleşik Krallık ve diğer ülkeler arasındaki kültürel işbirliklerini destekleyerek dijital ve yenilikçi yollar geliştirmeyi amaçlayan British Council Digital Collaboration Fund tarafından desteklenmektedir. 

Etkinliğe katılım ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır ve katılımcı sınırı yoktur.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA