PARASININ ARABASI MI? SYMBOL 120.000TL HAKEDİYOR MU?

.


OTOMOTİV 3.05.2021 22:20:00 0
PARASININ ARABASI MI? SYMBOL 120.000TL HAKEDİYOR MU?

Bildiğimiz gibi son yıllarda otomobil fiyatları ikiye üçe beşe katladı, bu sebeple artık hak etmediği değerlerde satılan araçlar çoğaldı. Bu durumu siz değerli okuyanlarımıza yazı olarak aktarmak istedim.

Serimizin ilk konuğu olarak 2019 model bir Renault Symbol’ü konuk alıyoruz. Konuk aldığımız aracı sizlere kısaca tanıtayım;

Konuğumuz 2019 model bir Renault Symbol, 0.9 turbo destekli, 90 beygirlik bir araç kendisi. Aracımızın fiyatı ise yaklaşık 120.000TL. Bu serimizin ilk yazısı olduğu için aile amaçlı kullanılabilecek bir araca bakmak istedim sizler için. Renault Symbol’ü tercih etmek için ilk nedeni sizlere şu şekilde açıklayayım;

0.9 TCe 90 beygirlik bir motor mevcut, şimdi şunu dediğinizi duyar gibiyim. 0.9 motor bu, nasıl çeker ki. Gidişinden memnun olan o kadar çok kişi var ki, aracın turbosununda olması bir avantaj sağlıyor. Bu aracı maalesef ki teste çıkaramadık fakat yakın bir zamanda Symbol test yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum.

KULLANIŞLI MI?

Taleplerinize göre değişir, açık söylemem gerekir ise ilk aracım olacak veya ayağımı yerden kessin, az yaksın çok kaçsın, fazla masraf çıkarmasın düşüncesindeyseniz Renault Symbol tam sizlik. Boyutları açısından tam arada kalmış olan bir model olduğunu söylemeliyim, ne Megane Sedan’a yakın ne de Clio’nun tam anlamıyla sedanı denilebilecek bir araç. Tabii ki genişlik anlamında başarılı, bagajı gayet kullanışlı, sorun çıkarmaz. Uzun yolda bavullarınızı rahatça doldurabilirsiniz. Ama size bir olumsuz yanını söylemem gerek, 4 cam otomatik özelliği mevcut değil. Aslında Renault’ta bu durum sadece Symbol’de olduğunu söyleyemem. 2021 yılına gelmiş olmamıza rağmen halen Renault Clio’nun Joy paketinde 4 cam otomatik özelliği bulunmuyor. Ama 4 cam otomatik özelliği olmayan araçta benimde şaşırdığım bir özelliği söylemek istiyorum size. Amortisörlü kaput, bu özellik sayesinde kaputta çubuk bulunmadığı için elimizde kaputu tutmak zorunda kalmıyoruz. Bu özellikte gerçekten beni çok şaşırttı, sebebi ise aile aracımız olarak yaklaşık 2 sene Fluence kullanmıştık, C segmenti sedan bir araç olduğu için Symbol’e göre daha donanımlı bir araç fakat Fluence modelinde kaput amortisörlü değildi. Fakat Symbol’de gelmiş olmasını tabii ki avantaj olarak saymalıyız.

KOKPİTİ NASIL? MALZEME KALİTESİ YETERLİ Mİ? SEGMENTİNDEKİ ARAÇLARA GÖRE DAHA İYİ Mİ?

Kokpiti aslında bildiğimiz Dacia Lodgy kokpiti diyebiliriz. Hatta direksiyonu Dacia direksiyonu ile değiştirdiğimizde ayırt edemeyiz. Malzeme kalitesi ise segmentine göre ideal, kaliteyi fazla yorumlayamayız, klasik Renault kalitesi diyebiliriz, titiz kullanılmadığı takdirde her malzeme bir gün elbette dağılır. Koltukları ise yeterli düzeyde rahat diyebiliriz, eğer ki konfor meraklısı değilseniz Symbol‘de yolculuk ederken rahatsızlık yaşayacağınızı zannetmiyorum.

YAKITLARI NASIL? LPG TAKTIRMAYA GEREK VARMIDIR?

 

Fabrika verileri oldukça heyecanlandırıyor, 6.4/4.4LT(Ş.İçi/Ş.Dışı) olarak karşımıza çıkıyor. Fabrika verilerinin üstüne genellikle 1 litre ekleyip söylerim videolarımda. Biraz daha gerçekçi olabilecek tüketim değerleri ortaya çıkmış oluyor. Ama bir olumsuzluk söylemem gerekiyor, 0-100 hızlanması ise fabrika verisinde 13.4 sn olarak görünüyor. Turbo desteğinin olması sayesinde hantal bir kullanım sunmadığını kullanıcılardan öğreniyoruz. Fakat düşük motor hacminden ve 3 silindirli olmasından dolayı fazla sıkıştırılarak kullanıldığı takdirde motorun önlenemez hasarlara uğradığını da öğrenmiş bulunuyoruz. LPG konusuna da gelecek olursak, eğer ki kullandığınız araçta yakıt tüketimi yüksek değilse LPG taktırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

PEKİİİ EN ÖNEMLİ SORU. FİYATINI HAK EDİYOR MU? AYNI PARAYA NE ALABİLİRİM?

 

Fiyatını hak ediyor, hak etmiyor yorumu kişiden kişiye göre değişir. Bana kalırsa hak etmiyor. Eğer ki model yılı-kilometre gibi durumlara fazla takılmıyorsanız donanım anlamında çok daha avantajlı modeller tercih edebilirsiniz. Model tercihini ise bambaşka bir seri olarak karşınıza çıkaracağımız için burada değinmeyi düşünmüyorum. Daha yeni bir araç tercih edecekseniz tabii ki Symbol sizin için adeta biçilmiş kaftan.

Burada bu yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız, umarım kapsamlı olarak açıklama yapmışımdır. Ayrıca aracın videosunu da Otomobil Medyam YouTube kanalım için çekmiş bulunmaktayım, aracın videosu yayına girdiği zaman kanalımdan aracın incelemesini kapsamlı bir şekilde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/ 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA