Oğuz: “İnşallah bu fırsatı iyi değerlendiririz”

Erzurum Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Oğuz, gündeme dair açıklamalarda bulundu.


ERZURUM 26.08.2020 23:08:00 0
Oğuz: “İnşallah bu fırsatı iyi değerlendiririz”

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz de doğalgaz kaynağının bulunması hakkında konuşan Başkan Oğuz; “İnşallah bu fırsatı iyi kullanırız.” diye konuştu.

“İnşallah bu fırsatı değerlendirebiliriz”

Karadeniz açıklarında bulunan doğalgaz kaynağının ülkemiz için çok önem arz ettiğini dile getiren Başkan Bülent Oğuz, “Ülke olarak ekonomik anlamda çok zor durumdayız. Özellikle son yirmi yıldır ülkemiz bataklığa doğru sürükleniyor. Yaşanan bu gelişme ülkemiz için çok önemli. İnşallah bu fırsatı çok iyi kullanıp, vatana millete hayırlı hale getirebiliriz. İnşallah yeniden bu tarz ülkeyi kalkındıracak kaynaklara ulaşırız. Fakat bu durumlar kadar önemli olan kaynaklarımız var. Bunlar nedir, tarım, hayvancılık gibi doğal kaynaklarımız.

Bizler öncelikle bu kaynaklara sahip çıkmalıyız.  Ülke ekonomisini ayağa kaldıracak, kendi kendimize yetebileceğimiz ve hatta dışarıya ihraç yapabileceğimiz bir gücümüz var. Biz şuan bile peyniri dahi Venezuela’dan getirmeye çalışıyoruz. Bu hangi millilik? “ dedi.

“Doğal afetlere karşı önlemlerimizi almalıyız”

Giresun’da yaşanan sel felaketinin ardından yaşananların Allahtan geldiğini ifade eden Oğuz, “Doğal afetler dünyanın her yerinde var. Fakat önemli olan doğal afetlere karşı doğru önlemleri alabilmekte. Bizler derelerin içine evler yapılmasına izin verirsek, dereleri kesip baraj yapıp, HES’ler kurarsak bu tarz afetler ortaya çıkar. Biz bu tarz işler yaparken derelerde yaşayanlara, ev kuranlara göz yumup izin veriyorsak yaşananlar da doğal afet olmaktan çıkıyor. Yaşanan olayda o bölgenin valisi, belediye başkanı, bakanı herkes sorumludur. Afette hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Elbette önlemler alınabilirdi. Neler olduğunu tam anlamıyla bilmiyoruz, belki de bir ihtimaller vardır. Araştırılması gereken bir konu. “ diye belirtti.

Pandemi dolayısıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yapılmaması tartışmaları hakkında da konuşan Başkan Oğuz, “Bizler elbette yaşanılan sıkıntılı dönemin farkındayız. Kimseye bir şey olsun istemeyiz. Fakat düğünler olurken, camiiler açıkken 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlatmamak neden? Elbette bizler camilere karşı değiliz. İbadet hakkı her zaman insanların en tabii hakkıdır. Ama önlemler alınarak her şey yapılabilir. Kontrollü ve önlem alınmış şekilde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanabilir. Özellikle Zafer Bayramını kutlatmak istemeyenler kusura bakmasın bizler her yerde kutlayacağız. “ dedi.

 

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA