Tarih: 26.07.2021 18:48

O ÜLKEDE ARTIK PASSAT YOK!!!

Facebook Twitter Linked-in

LİMİTED EDİTİON İLE 50 YILLIK EFSANE DEVİR KAPANDI!

 

Bazı markalar ve modeller artık efsane haline gelmiştir. Amerika’da Volkswagen efsane hale gelen markalardan biri, özellikle Beetle ve Passat, efsaneler arasında yer alıyor. Beetle, 2017 yılından beri üretilmiyor. Volkswagen, Amerika kıtasında popüler hale gelen SUV furyasında yer alabilmek adına bazı modelleri satışa çıkardı. Satış rakamları düşen modeller arasına giren Passat, Limited Edition özel serisi ile Amerika'da vedaya hazırlanıyor.

 

1973 yılından beri Avrupa’da satışta olan Passat, Amerika kıtasında farklı bir tasarım ile kullanıcıları karşısına çıkarıyor. Yarım asır civarındaki macerayı onurlandırmak adına bu özel modelde çok şık ve ince mesajlar kullanmış. Almanya'da üretimin başladığı yıl dolayısıyla araçtan 1.973 adet üretilecek. 1973 adet üretilecek olan araçların üretileceği renk kombinasyonları dahi hazır, gelin o renk kombinasyonlarını bir tanıyalım. 1973 adet üretilecek olan Passat’ın 411 adedi Aurora Kırmızı adlı metalik gövde rengine, Titan Siyahı iç döşemeye sahip olacak. Belirlenen sayı ise Passat’ın orijinal araç üretim koduna selam veriyor.  Yarış Yeşili gövde, Mauro Kahverengi kabin kombinasyonuna sahip 423 örnek ise Volkswagen'in US-Spec (Amerikan versiyon) Passat'ı ürettiği Chattanooga,
Tennessee bölgesinin alan kodunu temsil ediyor.

 

Saf Beyaz gövde ve Mauro Kahverengi iç mekân ikilisini taşıyan 524 adet Passat Limited Edition ise Chattanooga tesisinin açılış tarihine (24 Mayıs 2011 ancak Amerika'da bu tarih 5/24/2011 şeklinde yazılıyor) gönderme yapıyor.


Geriye kalan 615 adet ise Platinyum Grisi ile Titan Siyah koltuk döşemelerini bir araya getiriyor. Bu sayının anlamı ise Amerika'ya ithal edilen 6 nesil Passat, ülke topraklarında üretilen 1 nesil ve 5 on yıllık periyodu (decade) geride bırakan ABD satışlarından oluşuyor.

Passat Limited Edition modelleri bu renk kombinasyonlarının yanı sıra 15 kola sahip 18" alaşım jantlara, siyah yan ayna kapaklarına, elektrikli katlanır yan aynalara ve LED farlara sahip olacak. İç mekânda ise koltuk etiketlerinin bir yanına "1 of 1973" amblemi, diğer yanına ise "Chattanooga 2011" arması eklenecek. Bardak tutucu ve paspaslar ise Chattanooga tesisinin kuş bakışı görünümüne sahip işlemelerle donatılmış.

 

 

 
   


Özel versiyonda perfore Vienna deri döşeme konfor spor koltuklar, hafızalı sürücü koltuğu, elektrikli yolcu koltuğu, ön koltuk ısıtma, navigasyon, Fender marka ses sistemi ve ön/arka park asistanı standart olarak sunulacak.

 

2022 Passat Limited Edition için istenen fiyat 30.295 $ (günümüz kuruyla yaklaşık 259.571TL) olarak açıklandı. Aurora Kırmızı renkteki 411 örnek ise 30.690 $’dan (yaklaşık 262.955TL) alıcı bekleyecek.

Geçtiğimiz günlerde Arap plakalı bir Amerikan versiyon Passat gördüm, ülkemizde ve Avrupa pazarında satılan Passat’lardan daha kalıplı durduğunu itiraf etmem lazım. Avrupa versiyon Passat haricinde Amerikan versiyon Passat’ta satışa sunulsaydı, Amerikan versiyon Passat’ta cidden Satış anlamında Volkswagen’in yüzünü güldürürdü.

 

Tabii elimizdeki imkanlarla yetinebildiğimiz için Avrupa versiyon Passat’ında yakın zamanlarda test ve video çalışmasını da sizlerle paylaşacağım.

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.

 

 

https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link

 

https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —