Nutanix, HCI Yazılımına Getirdiği Yeniliklerle Pazardaki Liderliğini Güçlendiriyor

AJANS TÜRK HABER


TEKNOLOJİ 9.09.2020 13:13:00 0
Nutanix, HCI Yazılımına Getirdiği Yeniliklerle Pazardaki Liderliğini Güçlendiriyor

Nutanix bulut bilişim ortamları arasında güvenlik, performans, ağ ve otomasyon alanlarında gelişmiş yenilikler sunuyor.

 

Kurumsal bulut bilişim sektörünün liderlerinden Nutanix (NASDAQ: NTNX), popüler hiper bütünleşik altyapı (HCI) yazılımına önemli özellikler eklediğini duyurdu. Yeni özellikler; veri merkezi ve bulut bilişim pazarlarında büyük yenilikler getiriyor. Gelen yenilikler; %50 performans artışı, çoklu bulut kurulumlarını kolaylaştıran yerleşik sanal ağlar, Sıfır Güven stratejisini destekleyen uçtan uca güvenlik takibi ve bulut kaynakları için geniş otomasyon ve bütçeleme yetenekleri gibi imkanlar sağlıyor. HCI yazılım grubunu açık buluta genişletmenin yanı sıra, Nutanix gerçek BT modernizasyonunu her tür kurumun erişimine sunarak, hızla büyüyen HCI pazarında inovasyon çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

 

HCI modern özel bulut bilişim ortamlarına destek verme konusunda bir standart haline geldi. Nutanix, 17.000’den fazla müşterisi ve önde gelen sektör analistleri tarafından rakipsiz sadeliği, ölçeklenebilirliği, güvenilirliği ve güvenliğiyle tanınıyor. Bu da Nutanix’in hızla büyüyen HCI pazarındaki lider konumunu pekiştiriyor. Şirket 2020’nin 3. çeyreğine dair The Forrester Wave™: Hyperconverged Infrastructure raporunda mevcut ürünler, strateji ve pazara etki kategorilerinde en yüksek puanı alarak lider oldu. Forrester raporunda şu ifadelere yer verildi: “Nutanix sunduğu yenilikler, ar-ge yatırımları, satış momentumu, iş ortaklıkları ve her ölçek ve bölgeden edindiği yeni müşterileriyle HCI pazarındaki liderliğini korudu. Şirketin yeni ürün serileri için açık ve etkileyici bir yol haritası var.”

 

Bugün yapılan duyuru Nutanix’in yeni müşteri gereksinimlerini karşılayarak sektördeki statükoyu yıkmaya ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. HCI yazılımındaki yeniliklerle Nutanix müşterileri şunlardan yararlanacak:

 

%50 Daha Hızlı Performans

Nutanix; NVMe tabanlı SSD’ler ve Intel Optane SSD’ler gibi en yeni depolama teknolojilerinden yararlanmak için HCI mimarisini bir kez daha yeniledi. Elde edilen kısa gecikme süreleri sayesinde, veri tabanları ve geniş ölçekli sağlık uygulamaları gibi yoğun giriş çıkış olan iş yüklerinde %50’ye varan performans artışı elde edilebiliyor. Yeni özellikler ayrıca sanal makine yoğunluğunu artırarak tüm uygulamalar için toplam sahip olma maliyetini (TCO) azaltıyor.

Şirketin yeni Blockstore teknolojisi depolama sistemlerini geleneksel dosya sistemlerine kıyasla çok daha verimli bir şekilde yönetiyor. Ayrıca, Nutanix HCI yazılımı Intel tarafından geliştirilen ve uygulamaların NVMe kapasitesine doğrudan erişmesini sağlayarak işletim sistemi veya kernel seviyesinde ek yük oluşmasını engelleyip iş yükü performansını daha da artırabilen Storage Performance Development Kit (SPDK) adlı açık kaynaklı arşivi de destekleyecek. Blockstore ve SPDK, Nutanix’in yazılım tanımlı mimarisinin avantajlarını destekleyerek hem performans hem de güvenilirlik alanlarında gelişme kaydediyor.

 

“Yakın zaman önce duyurduğumuz Joint Innovation Lab’te Nutanix ile yaptığımız iş birliği, Intel’in en yeni ve harika teknolojilerini Nutanix yazılım grubuyla entegre etmemizi sağladı.” diyen Intel Optane Çözümleri Bölümü Genel Müdürü Chris Tobias, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nutanix’in bugün duyurduğu gelişmiş performans özelliklerine ek olarak Intel’in son derece kısa bekleme süreli Intel® Optane™ teknolojisi ve yüksek bant genişlikli NVMe depolama teknolojileri, ortak müşterilerimize en zorlu uygulamalarını destekleyecek HCI çözümleri sunmamızı ve yeni iş modelleri geliştirmelerine yardımcı olmamızı sağlayacak.”

 

Sıfır Güven Tabanlı Kolay Güvenlik

Her zaman güvenli altyapı çözümleri sunmaya odaklanan Nutanix, yeni merkezi SaaS tabanlı yönetim aracı Flow Security Central’i [BLOG YAZISINA BAĞLANTI] duyurdu. Bu yeni araç Nutanix destekli açık va özel bulut ortamlarında uyumluluk takibi, ağ izleme ve güvenlik operasyonları gibi işlevlere sahip.

Sıfır güven stratejisini uygulamak için ayrıntılı ağ politikaları denetimi ve bu denetimleri gerçek zamanlı olarak takip edip güncelleme becerisi gerekiyor. Ancak çoğu kurum uygulama izleme ve birleşik bir güvenlik yönetimi konularında zorluk yaşıyor. Security Central, müşterilere güvenlik operasyonları için merkez sunuyor. Müşteriler böylece, Nutanix kurulumlarının genel güvenlik durumunu kolaylıkla değerlendirebiliyor, ortamları uyumlu hale getirmek için ayrıntılı öneriler oluşturabiliyor ve bulut ağlarını ve uygulamaları güvene almak için gereken ağ takip becerisine sahip olabiliyorlar.

 

Security Central’a ek olarak, Nutanix halen geliştirme aşamasında olan yeni güvenlik özelliklerini de duyurdu. Müşterilerin Sıfır Güven stratejilerini güçlendirmelerine yardımcı olacak bu özellikler arasında; sınır ve ROBO kurulumları için sade ve güvenli ortamlar kurma amacıyla Nutanix’in yerleşik anahtar yöneticisine ve veri şifreleme teknolojisine gelen eklentiler; Microsoft’un Windows VDI masaüstlerini gelişmiş bellek saldırılarından koruyan Virtualization Based Security (VBS) ve Credential Guard özellikleri için AHV desteği bulunuyor. Son olarak şirket, güncel FIPS 140-2 sertifikalarını aldığını, devletin tüm ortak kriter değerlendirme çalışmalarının kabul ettiğini ve DoDIN Onaylı Ürünler Listesi (APL) için testleri tamamladığını da duyurdu.

 

Bulut Kurulumlarını Kolaylaştıran Sanal Ağlar

Şirket bugün, Nutanix Flow’da yer alacak ve Nutanix HCI yazılım grubuna entegre olacak yeni sanal ağ özellikleri halen geliştiriliyor. Önde gelen açık bulut hizmet sağlayıcılarının sık kullandığı VPC (sanal özel bulut) yapılarını temel alan Flow Networking çözümü, veri merkezlerinde ve açık bulut ortamlarında çalışan uygulamaları bağlamakla görevli yazılım tanımlı ağları oluşturma, ayırma ve yönetme işlerini kolaylaştıracak. Bu da hibrit ve çoklu bulut bilişim sistemlerinde ağ kurulumunu önemli ölçüde sadeleştirecek.

Bu yeni VPC teknolojisi, Nutanix’in bulut tabanlı çözümlerine güç veren Nutanix Xi Cloud’a yaptığı yatırımların sonucunda elde edildi. Şirketin AHV sanallaştırma çözümüyle entegre olan bu teknoloji, müşterilere birden fazla buluta bağlanma, gelişmiş ağ özelliklerini kullanma ve yeni uygulamaları birden fazla ortama otomatik bir şekilde hızla hazırlama imkanı veren esnek ağ özellikleriyle geliştirici ekiplerini destekleme olanakları sunuyor.

 

Uygulama Analizi ve Otomasyon

Nutanix ayrıca BT ekiplerine ve uygulama geliştiricilerine daha iyi hizmet vermek için altyapı operasyonları yönetimini zenginleştirdiğini duyurdu. Prism çözümünün yeni sürümü olan Prism Ultimate, uygulama kaynaklı altyapı darboğazlarını ortadan kaldırmak için gelişmiş uygulama analizleri ve otomasyon özellikleri sunuyor. Çözüm ayrıca BT maliyetlerini düşürmek ve daha doğru bütçe oluşturmak için bulut bilişim kaynaklarının ne kadar tüketildiğini de gösteriyor. Nutanix Prism, popüler sanallaştırma grupları da dahil olmak üzere Nutanix tabanlı olmayan ortamları da izleyebiliyor. Bu sayede, Nutanix müşterileri eski altyapı ortamları da dahil tüm altyapılarını tek bir arayüzden takip edebiliyor.

 

“Mimar ve mühendislerimiz, uygulamalarını çalıştırmayı ve bilişim teknolojilerinin daha stratejik bir rol edinmesiyle önemi çok daha fazlalaşan artan veri hacmiyle başa çıkmayı sağlayan hibrit mimarilerin temelini atıyor.” diyen Nutanix CTO’su Rajiv Mirani, sözlerine şöyle devam etti: “Müşterilerimizin hibrit ve çoklu bulut modellerine geçişine yardımcı olmak için Nutanix olarak temel yazılım grubumuzu ilerletmek için önemli ar-ge yatırımları yaptık. Bu yeni özellikler yazılımımızın performansını ve güvenilirliğini artırmamıza yardımcı olarak ağ, güvenlik, performans ve otomasyon çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyor.”

Nutanix HCI yazılımındaki performans gelişmeleri, Security Central ve Prism Ultimate müşterilerin kullanımına sunuldu. Nutanix Flow’daki yazılım tanımlı ağ özellikleri halen geliştirilme aşamasında.

 

###

Nutanix hakkında

Bulut yazılımlarında global bir lider ve hiper bütünleşik altyapı çözümlerinde öncü olan Nutanix, bilişim teknolojileri her yerde görünmez kılıyor. Tüm dünyada şirketler Nutanix yazılımlarını kullanarak, kendi özel, hibrit ve çok platformlu bulut ortamlarında istedikleri uygulamaları istedikleri konumda ve istedikleri ölçekte tek bir platform üzerinden yönetebiliyor. Daha fazla bilgi için www.nutanix.com adresini ziyaret edebilir veya @nutanix Twitter hesabından bizi takip edebilirsiniz.

© 2020 Nutanix, Inc. Tüm hakları saklıdır. Nutanix, Nutanix logosu, ve burada adı geçen diğer Nutanix ürün ve hizmetleri, Nutanix Inc. şirketinin ABD ve diğer ülkelerdeki tescilli ticari markaları veya ticari markalarıdır. Burada belirtilen diğer tüm marka isimleri sadece tanıtım amaçlıdır ve ilgili sahiplerinin ticari markaları olabilir. Bu basın bülteni, Nutanix.com adresinin bir parçası olmayan başka web sitelerine bağlantılar içerebilir. Nutanix bu siteleri kontrol etmez ve bu sitelerde yer alan içerikler ve bunların doğruluğu hakkında sorumluluk kabul etmez. Başka bir siteye bağlantı eklemek, bu sitelerdeki içerikleri onayladığımız anlamına gelmez.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA