Muş genelinde etkisi beklenen yoğun kar yağışı, buzlanma ve yüksek kesimlerde oluşabilecek çığ riski nedeniyle 9 Ocak Cuma günü eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının beklendiği bildirildi.
Açıklamaya göre, 9 Ocak 2026 Cuma günü il genelindeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (üniversiteler hariç) eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan hamile, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan personel ile çocuğu anaokulu ve kreşe devam eden kadın personel de bir gün idari izinli sayılacak.
Vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Gelişmelerin meteorolojik veriler doğrultusunda yakından takip edildiği ifade edildi.