Muş İl Jandarma Komutanlığı, sahte ve taklit ürün ticaretine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Merkez ilçede önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Bir depoda düzenlenen adli aramada, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 903 bin 233 Türk Lirası olan çok sayıda sahte ve bandrolsüz ürün ele geçirildi.
Yapılan aramada, 877 paket sahte toz çamaşır deterjanı, 4 bin 289 paket sahte şampuan, bin 656 paket sahte sıvı deterjan ve 4 bin 565 paket tıbbi ilaç bulundu. Ayrıca, 457 bin 400 adet sigara filtresi, 14 bin 40 adet sigara sarma kâğıdı ile sağlık şartlarına uygun olmayan, etiketsiz 1 bin 78 litre pekmez de operasyonda ele geçirilen malzemeler arasında yer aldı.
Deponun, "Sahte ve Taklit Ürün" ile "Bandrolsüz Tütün Ürünleri" bulundurduğu ve sattığı tespit edilen 1 şüpheli şahsa ait olduğu değerlendirildi. Tüm ele geçirilen ürünlere el konuldu ve şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. İfadesi alındıktan sonra şüpheli serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.