MÜSİAD’DAN REKTÖR ÇOMAKLI’YA ZİYARET

MÜSİAD Erzurum Yönetim Kurulu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı’ya nezaket ziyaretinde bulunarak, üniversite ile şehir ve iş dünyasını birleştirmesinden dolayı teşekkür etti.


ERZURUM 15.07.2020 18:41:00 0
MÜSİAD’DAN REKTÖR ÇOMAKLI’YA ZİYARET

AJANSTURKHABER

 

Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Başkanı Fuat Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı’ya ziyarette bulundu. İş dünyası ve sanayici ile üniversitenin son 3-4 yıldır yaptığı iş birliği bugüne kadar görülmemiş şekilde bir mesafe katettiğini söyledi. Ayrıca üniversitenin kapılarını Erzurum halkına açmasının da önemine dikkat çeken Demir, “Üniversitenin kapalı kampüsünün halka açılması, üniversite ile şehrin birleşmesi konusunda önemli bir gelişme. Çünkü, şehrimizin küçük ve orta ölçekli esnafının üniversite öğrencilerine ihtiyacı var. Bu pandemi sürecinde esnafımız hayli zor günler geçiriyor. Öğrencilerin gelmesi ile esnafımızın ve şehrimezin yeniden canlanacağına inanıyorum. Ayrıca, iş dünyasına gerek danışmanlık gerekse proje bazında vermiş olduğunuz desteklerden dolayı ve yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz”dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı ise, üniversite çalışanlarının haklarını gözeten bir anlayışla 4 yıl boyunca hizmet verdiklerini ve bu anlayışı gelecek dönemde de devam etmek istediklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesine hizmet etme arzusunda olduklarını söyleyen Rektör Çomaklı; “Alın teri ve emeğin ne demek olduğunu iyi biliyorum. İşçisi ve memuru ile üniversite çalışanlarının bir ailedir. Çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar koruyacağız. Her zaman haklının yanında haksızın karşısında olacağız. Ayracı elbette ki iş adamlarımızın da, esnafımızın da şehrimizin de yanında olacağız. Biz biriz. Bugün üniversitemiz bünyesinde gerek Erzurum içi gerekse Erzurum dışındaki 150-200 firmaya hocalarımız tarafından danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ayrıca şehrimizdeki 300’ün üzerinde STK ile çeşitli zamanlarda toplantılar yaptık, şehrin sorunlarını masaya yatırdık. Şimdi yeni fakülteler yeni bölümler açıyoruz. Bazı ilçelerimizde kapattığımız fakültelerin yerine yenilerini açıyoruz. Biz üniversite olarak Erzurum için varız.”diye konuştu.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükkılıç’tan çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği
Başkentte modern taksi durağı sayısı artıyor
Ayvalık'ta Balıkesir'i karşılama 'Akın'ı!
Antalya Muratpaşa'da sokak köpeklerinin özel yaşam alanı
Manisa Büyükşehir Meclisi'nde görev bölümü yapıldı

SON DAKİKA