Fren Testinde Kontrol Kaybı
Düzce kent merkezindeki TÜVTÜRK araç muayene istasyonunda, fren testi sırasında görevli personelin aracı durduramaması sonucu bir kaza yaşandı. Sefer DEMİR'in DÜZCE'den (İGFA) aktardığı bilgilere göre, muayene için istasyona alınan bir jip, test esnasında kontrolden çıktı.
İstasyonda Çarpışma
Araç, istasyon içerisinde bulunan iki araca çarparak toplamda 3 aracın maddi hasar görmesine neden oldu. Fren testi sırasında araçların direksiyon ve kontrolünün tamamen istasyon görevlisinde olduğu, araç sahiplerinin herhangi bir müdahalesinin bulunmadığı öğrenildi.
Sorumluluk ve Sigorta Süreci
Mevzuata göre, muayene sırasında görevli personelin kontrolünde meydana gelen kazalardan TÜVTÜRK sorumlu tutuluyor. Oluşan maddi hasarların, kurumun işletme ve mali sorumluluk sigortası tarafından karşılandığı ifade edildi. Kazaya karışan araç sahiplerinin, tutanaklar ve güvenlik kamerası kayıtları doğrultusunda başlatılan sigorta süreci ile hasarlarının karşılanması bekleniyor.
İnceleme Başlatıldı
Olayla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığı bildirildi.