 
        MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Erzurum Şehir Hastanesi yönetimini sert şekilde eleştirdi. Yurdagül, "Vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayet ve talep sebebiyle olaya bizatihi bizler tarafından müdahale etmek şart olmuştur" dedi.
Yurdagül, İl Sağlık Müdürlüğü'nün durumu bilmesine rağmen herhangi bir müdahalede bulunmadığını ifade ederek tepkisini gösterdi. Hastanede yolsuzluk, adam kayırma, yüz kızartıcı suçlara göz yumulması ve hastalara kötü muamele gibi iddiaların gündemde olduğunu belirtti.
MHP İl Başkanı, vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün sessizliği üzerine partinin devreye girmek zorunda kaldığını vurguladı. "Erzurum'da, Erzurumlu da bizim kırmızı çizgimizdir" diyen Yurdagül, büyük yatırımın kötüye kullanılmasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti.
Yurdagül açıklamasını, "Hiç kimse devlete ait olanı, millete ait olanı babasının malı gibi kullanamaz. Biz bu duruma gereken müdahaleyi yapar, suçlulara gerekli cezanın verilmesi için tüm yargı yollarını sonuna kadar devreye sokarız" sözleriyle sürdürdü. "Erzurumluya zulmedeni de, Erzurum'a kurban ederiz. Bu böyle biline!" diyerek net bir uyarıda bulundu.