Metropol İstanbul kapılarını bu kez “Kalemin Ucunda Sanat Sergisi”ne açıyor

.


KÜLTÜR SANAT 10.07.2021 11:54:00 0
Metropol İstanbul kapılarını bu kez “Kalemin Ucunda Sanat Sergisi”ne açıyor

Keyifli alışverişin merkezi olmasının yanı sıra kültür sanat etkinlikleriyle de adından söz ettiren Metropol İstanbul, heyecan verici bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. 4 Temmuz’da açılışı gerçekleşecek ve 3 Eylül tarihine kadar devam edecek olan özel sergi, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 

 

 

Dünyanın en ünlü balon müzesi Animal Balloon World, Recycling Art ve şeker hamuruyla hazırlanmış ve her biri yenilebilir eserlerden oluşan heykel sergileriyle yoğun ilgi gören sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Metropol İstanbul bu kez sanatseverlerin heyecanla beklediği Kalemin Ucunda Sanat Sergisi’ne kapılarını açıyor. Heykeltıraş sanatçısı Nihat Özcan’ın kurşun kalemlerin grafiti olan kömürüne hiçbir görüntüleme cihazı, makine kullanmadan kesici aletler yardımı ile ışık altında ve çıplak gözle milimetrik ölçülerde işlediği figürlerin sergileneceği sanat etkinliğinde farklı bir deneyim sanatseverlerle buluşacak. Aralarında Eyfel Kulesi ve Anıtkabir gibi önemli yapıların da yer aldığı seçkide minimalist yaklaşımla hazırlanan heyecan verici otuz eşsiz çalışma yer alacak. Dünya çapında az sayıda sanatçının hayata geçirdiği bu özel sanatı ülkemizde başarıyla icra eden Nihat Özcan, büyük bir özveri ve sabırla hayat verdiği özgün eserleriyle Metropol İstanbul çatısı altında sanatseverlerle buluşacak. Açılışı 4 Temmuz’da gerçekleşecek sergi 3 Eylül’e kadar Metropol İstanbul’da ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 

 

Yolu sanatla kesişen genç sanatçı Nihat Özcan kimdir?  

Lisans eğitimini İşletme Bölümü’nde tamamladıktan sonra uzun yıllar özel sektörde kariyerine devam eden genç sanatçı, kendi ifadesiyle tamamen şans eseri tanıştığı sanatla içindeki potansiyeli keşfetme fırsatı buldu. Sanatla ilgili akademik bir eğitim almamasına rağmen dünyada yepyeni bir akım olarak ortaya çıkan kurşun kalem uçlarına (grafit) yontulmuş minyatür heykel çalışmalarına büyük bir hayranlıkla ilgi duymaya başladı. Bu yeni akım üzerine uzun bir dönem dünya çapında araştırmalar yapan Nihat Özcan, kendi başına yaptığı deneme yanılma çalışmalarla ve çok kısıtlı koşullarda el becerisini geliştirdi. Özcan kısa sürede bu özel sanat akımını tanıtmaya, geliştirmeye çalışan ve dünya çapında çok az sayıdaki sanatçı arasında yer almayı başardı. Vakit buldukça atölyesinde çalışmalarına devam eden genç sanatçı çok sayıda kişisel ve karma sergisiyle eserlerini dünya çapında sanatseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

    


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA