Metro Türkiye çalışanlarından küçük işletmelere 750 bin TL’lik destek!

AJANSTÜRK HABER


EKONOMİ 22.10.2020 14:33:00 0
Metro Türkiye çalışanlarından küçük işletmelere 750 bin TL’lik destek!

Uluslararası perakende sektörünün önemli oyuncularından Metro, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde her Ekim ayının ikinci Salı gününe denk gelen Kendi İşim Günü’nü çalışanlarıyla birlikte işletmeleri ziyaret ederek kutladı. Metro, bu yıl 13 Ekim’de kutlanan Kendi İşim Günü’nde dünya çapında 90 bini bulan çalışanına sevdikleri küçük işletmelerden alışveriş yapmaları için maddi kaynak sağladı. Dünya genelinde binlerce işletmede 2 milyon euroya yakın; Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren küçük işletmelerde ise 750 bin TL’yi aşan harcama yapıldı. Böylece yerli ekonominin canlandırılmasına katkıda bulunuldu.

 

Dünyanın önde gelen uluslararası perakende şirketlerinden Metro, Türkiye dâhil faaliyet gösterdiği ülkelerde Kendi İşim Günü’nü 5. kez kutladı. Her yıl Ekim ayının ikinci salı günü, dünyanın farklı yerlerindeki işletme sahipleriyle birlikte Kendi İşim Günü’nü kutlayan Metro çalışanları, bu yılki kutlamalarda işletmeleri ziyaret ederek yaptıkları alışverişler ile bu zorlu dönemde onların yanında yer aldı.

Metro Türkiye, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle normalleşme sürecinde faaliyetlerine yeniden başlayan işletmelere sağladığı desteklere Kendi İşim Günü’nde de devam etti. Metro Türkiye, 21 şehirde 37 mağazasında görev alan çalışanlarıyla işletmelere destek olmak üzere bir inisiyatife imza attı. Bu kapsamda, 13 Ekim’e özel her çalışana, sık ziyaret ettikleri yeme-içme işletmeleri, bakkallar, kuaförler gibi küçük işletmelerden alışveriş yapmaları için maddi kaynak sağladı. Metro Türkiye’nin 4200 çalışanı küçük işletmelerde şirketin ayırdığı 750,000 TL’yi aşan harcama yaparak yerli ekonomiye destek oldu. Dünya genelinde ise 90 bin aşkın Metro çalışanı işletmelerden 2 milyon euroluk alışveriş yaptı.

 

“Küçük işletmelerin yanında olmaya devam edeceğiz”

Metro Türkiye’nin Kendi İşim Günü’nde çalışanlarıyla hayata geçirdiği destek hakkında açıklamada bulunan Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Türüng: “Metro Türkiye olarak işletme sahipleriyle güçlü bağlar kurmaya, her gün onların başarısına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Kendi işinin sahibi işletmecileri desteklemek, küçük işletmelerin bilinirliğini artırmak ve bu işletmelerin ekonomideki yerinin önemi konusunda farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi Kovid-19 döneminde de bu işletmelerin yanında yer alarak onlara destek olduk. Pandemi döneminde Küçük İşletmem İçin projemizle yeme-içme sektöründeki 1.500 küçük işletmeye 8 milyon TL’lik ürün ve hizmet yardımı sağlamıştık. Kendi İşim Günü’nde de işletmelere verdiğimiz desteğin kapsamını genişleterek kuaförler, bakkallar gibi pandemide faaliyetlerini durduran ya da azaltan işletmelerin de yanında olmayı amaçladık. Böylece Türkiye’nin dört bir yanındaki küçük işletmelere 750 bin TL’den fazla maddi destek sağlamış olduk. Çalışanlarımızla birlikte bu zorlu süreçte farklı sektörlerden işletmelerin de yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. 30 yıldır olduğu gibi bundan sonraki süreçte de küçük işletmelerin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA