Kışın Sıcak Dokunuşu Başladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinin başlamasıyla birlikte sosyal destek çalışmalarına hız verdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yakacak odun yardımında bulunmaya başlayan belediye, ilk dağıtımını Şehzadeler ilçesinin Bayındırlık Mahallesi'nde gerçekleştirdi.
Mahalle Mahalle Destek
Bayındırlık Mahallesi'ndeki ilk dağıtımın ardından, sosyal yardım ekipleri çalışmalarını genişletti. Ahmet Bedevi ve Kazım Karabekir mahallelerinde de ihtiyaç sahibi ailelere odun desteği ulaştırıldı. Dağıtımların, kış mevsimi boyunca farklı bölgelerde süreceği belirtildi.
Budanan Ağaçlar Isıya Dönüşüyor
Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği düzenli ağaç budama çalışmaları, bu sosyal projeye kaynak sağlıyor. Budama sonucu elde edilen odunlar, belediyenin şantiyesinde işlenerek küçük parçalara ayrılıyor ve çuvallanıyor. Hazır hale getirilen bu odunlar, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na teslim ediliyor.
"Amacımız Destek Olmak"
Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Murat Kul, yapılan çalışmaların iki temel amacı olduğunu vurguladı. Kul, "Kent Estetiği Dairesi Başkanlığımızın çalışmalarından çıkan odunları değerlendiriyor, hem israfı önlüyor hem de özellikle doğal gaz kullanmayan ihtiyaç sahibi ailelerimize kış aylarında destek oluyoruz. Dağıtımlarımız kış boyunca devam edecek" açıklamasını yaptı.