Malatya'da Yılbaşı Güvenliği İçin 3.727 Personel Görevde

Malatya

Malatya'da yılbaşı güvenliği için iki gün süreyle 965 ekipte 3.727 personel görev yapacak. Sağlık hizmetlerinde ise 681 personel ve 37 ambulans nöbette olacak.

Kapsamlı Güvenlik Önlemleri

Malatya Valisi Seddar Yavuz, yılbaşı güvenliği için alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaştı. Kent genelinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, 2 gün boyunca asayiş denetimlerinde 965 ekipte toplam 3.727 personel görev alacak. Çalışmalara 1 dedektör köpek de destek verecek.

Havadan ve Karadan Denetim

Vali Yavuz, yılbaşı tedbirleri kapsamında asayiş ve trafik için toplamda 2 gün boyunca 1.118 ekip ve 4.125 personelin görevlendirildiğini açıkladı. Hem trafik denetimlerinde hem de asayiş uygulamalarında 8 drone ile toplamda 57 saat havadan destek sağlanacak.

Sağlık Hizmetleri Nöbette

Yılbaşında sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi için il genelindeki 14 kamu sağlık tesisinde, 31 Aralık 2025 akşamı ve gece süresince 681 sağlık personeli fiilen görev yapacak. Görev yapan personelin 64'ü hekim, 617'si diğer sağlık personelinden oluşuyor. İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi ve il genelindeki 37 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonunda ise 37 aktif ambulans ve 124 aktif personel ile 7/24 hizmet verilecek. İhtiyaç halinde yedek olarak 15 ambulans, 3 UMKE aracı ekibi ve 54 personel hazırda bekletilecek.

Çağrı Merkezi ve İş Yeri Denetimleri

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nde 7/24 hizmet verilecek olup, yılbaşında çağrı merkezinde 50 personel görev yapacak. Ayrıca, Malatya'da sigara ve alkollü içki satan iş yeri sayısının 1.355 olduğu belirtildi. Yıl içerisinde toplam 4.375 denetim yapılırken, 15-30 Aralık arasında denetimlere hız verildi. Toplu tüketim yerleri, alkollü içecek satışı yapılan işletmeler ve alkol servisi yapılan restoranlar ile otellerin mutfaklarına yönelik 464 adet denetim gerçekleştirildi.

Diğer Kurumların Katkısı

Vali Yavuz, emniyetin aldığı bu tedbirlere ek olarak Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., MASKİ Genel Müdürlüğü, Aksa Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş., Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Zabıta Dairesi Başkanlığı'nın da gerekli tedbirleri aldığını ifade etti.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Malatya’da trafikte tartışma kanlı bitti : 2 yaralı 3 gözaltı
Erzurum’da Buz Kütlesi Dehşeti: 35 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti
Başkan Sekmen’den Ramazan bayramı mesajı
İçişleri Bakanı Çiftçi, AK Parti üyelik giriş beyannamesini imzaladı
Bakan Çiftçi ve Bakan Tekin, Erzurum’da 4 bin kişiyle iftarda buluştu
Haberi Sesli Oku