Malatya'nın Kale ilçesinde, Malatya-Elazığ karayolunun Bent Mahallesi mevkiinde seyir halindeki bir tır aniden alev aldı. Akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Elazığ istikametine giden 23 HK 105 plakalı Mercedes marka tırın pancar yüklü kasasında yangın çıktı.
Durumu fark eden sürücü, aracı hemen yol kenarına çekerek daha büyük bir kazanın önüne geçti. Olay yerine yakın bir akaryakıt istasyonundaki vatandaşlar, yangın tüpleriyle ilk müdahaleyi gerçekleştirdi ve alevlerin yayılmasını sınırlamaya çalıştı.
Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını kontrol altına aldı ve araçta soğutma çalışması yaptı. Yangın sonucunda tırda maddi hasar meydana geldi. Yetkililer, yangının çıkış nedenini tespit etmek için gerekli incelemeleri başlattı.