Malatya’da Konteyner Kent’te kadınlara hijyen eğitimi

Malatya’da Konteyner Kent’te kadınlara hijyen eğitimi

Malatya’da Konteyner Kent’te kadınlara hijyen eğitimi

İnönü Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ile Hemşirelik Fakültesi Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı iş birliğinde kadınlara yönelik hijyen eğitimi verildi. 
Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Ayşe Baran koordinasyonunda, Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülçin Nacar tarafından verilen eğitim, Samanköy Konteyner Kenti’nde bulunan Hayat İyi Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Eğitim kapsamında kadınlara genital hijyenin önemi, doğru temizlik alışkanlıkları ve enfeksiyonlardan korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi. Doç. Dr. Nacar, katılımcı kadınlardan gelen soruları da yanıtladı. 
Etkinlikte Hemşirelik Fakültesi Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği intörn öğrencileri, çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak yüz boyama etkinliği düzenledi. 
Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Ayşe Baran, toplum sağlığını korumaya ve farkındalık çalışmalarını yaygınlaştırmaya yönelik etkinliklerine devam edeceklerini söyledi. 
 


Haber Kaynak : İHA

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor
Elazığ’da korku dolu anlar: 4 kişilik aile nehir ortasında birbirine sarılarak hayatta kaldı
Hakkari’de huzur uygulaması
Malatya Güven Sitesi’nde beton işleri tamamlandı
Ardahan’da yaralı bulunan turna tedaviye alındı
Haberi Sesli Oku