Atmalılar Dernekleri Federasyon Çatısı Altında Birleşiyor

Atmalılar Dernekleri Federasyon Çatısı Altında Birleşiyor

Malatya Atmalılar Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda, Anadolu genelindeki derneklerin federasyon çatısı altında birleştirilmesi için çalışma başlatılması kararlaştırıldı.

Dernekler Birliğe Doğru İlk Adımı Attı

Malatya’da Atmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 14. Olağan Genel Kurulu, Yeşilyurt Caddesi Paşaköşkü mevkiindeki Şehit Murat Doğan Çocuk Parkı içerisindeki kafede gerçekleştirildi. Toplantıda, Anadolu genelinde faaliyet gösteren tüm Atmalılar derneklerinin federasyon çatısı altında birleştirilmesi için çalışma başlatılması önemli bir karar olarak öne çıktı.

Divan Kurulu ve İbra Süreci

Genel kurulda divan başkanlığına Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner seçildi. Divan üyeliklerini ise Hasan Hüseyin Gedik ile Ali Düzova üstlendi. Gündem maddelerinin okunmasının ardından, yönetim kurulu, denetim kurulu ve dernek bilançosu oy birliğiyle ibra edildi.

Deprem Sonrası Yardım ve Yeniden Yapılanma Çabaları

Dernek Başkanı Mehmet Ali Başıböyük yaptığı konuşmada, depremlerde dernek merkezinin bulunduğu binanın yıkıldığını hatırlatarak, rezerv alan ilan edilen bölgede derneğe ait dairenin yeniden alınması için süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Başıböyük, "Depremler sonrası gelen yardımları depremzede ailelere, yardımı getirenlerle birlikte ulaştırmaya çalıştık. Atmalılar Okulu’nun eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalar yaptık, çatısının yenilenmesine katkı sunduk. Bir hayırseverimiz tarafından çeşme yaptırıldı. Öğrencilere kırtasiye ve mont yardımları da ulaştırıyoruz. Atmalılar Derneği olarak depremin yaralarını sararak hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kuruluştan Konfederasyona Uzanan Vizyon

Malatya Atmalılar Derneği Kurucusu ve Kongre Divan Başkanı Vahap Güner ise, derneğin 1994'teki kuruluşundan bu yana önemli işlere imza attığını vurguladı. Güner, "Derneğimiz Arguvan’a bir okul kazandırdı. Bu süreçte Anadolu’nun 30 kentinde, ayrıca Suriye ve Irak’ta Atma köylerinin bulunduğunu gördük. Bölgesel buluşmalar yapıldı, Atmalılar Vakfı kuruldu. Şimdi ise Anadolu’daki tüm Atmalılar derneklerini federasyon çatısı altında toplamak gerekiyor. Geniş bir coğrafyaya yayılmış ve birbirine ‘amcaoğulları’ diye hitap eden Atmalıların bir araya gelmesiyle çok daha önemli hizmetler yapılacaktır. Hatta bu yapı konfederasyon düzeyine taşınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yeni Yönetim Kurulu Belli Oldu

Atmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 13. Olağan Kongresi’nde belirlenen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Neziha Bölükbaşı, Seyfi Yücel, Rıza Parlak, Mesut Karasoy ve Ali Kemal Bayar."


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Atmalılar Dernekleri Federasyon Çatısı Altında Birleşiyor
Bakan Güler: Terörsüz Türkiye ve Bölgesel Barış Önceliğimiz
Başkentte Yılbaşı Coşkusu Kızılay Meydanı'nda
AK Partili Yavuz Gözgeç: Bütçemizin İstikameti Türkiye Yüzyılı'dır
Hatay'da 455 Bininci Afet Konutu Teslim Törenine Geri Sayım
Haberi Sesli Oku