Lise Öğrencilerinden Dijital Tarım Çözümleri

.


EĞİTİM 26.11.2020 18:17:00 0
Lise Öğrencilerinden Dijital Tarım Çözümleri
  • Bayer, Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliği ile “Dijital Tarım Çözümleri”konulu E-Challenge etkinliği düzenledi.
  • Geçtiğimiz yıl İnovasyon Kampı adıyla yürütülen proje, bu yıl ilk kez online platformda Türkiye’nin farklı illerinden katılan 30 lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti.

 

 

İstanbul, 26 Kasım 2020 – Bayer, Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliğiyle düzenlediği İnovasyon Kampı etkinliğini bu yıl pandemi nedeniyle ilk kez online platformda, E-Challenge ismi ile gerçekleştirdi. Teması “Dijital Tarım Çözümleri” olarak belirlenen etkinliğe Türkiye’nin farklı illerinden 30 lise öğrencisi katıldı. Dijital Tarım konusunda bilgilendirilen öğrenciler; iki gün boyunca tarım alanındaki sorunlara çözüm üreterek iş fikri tasarladı.

 

Öğrencilerin yaratıcılığını, takım çalışmasına yatkınlıklarını, iletişim ve girişimcilik yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan etkinlikte verileri işleyerek üreticileri maliyet ve ürünler hakkında doğru bilgilendiren üretici sanal asistanı Jasper birinci olurken; toprağa ihtiyacı kadar gübre ve su verilmesini sağlayacak Smart Warm ürünü ikinci seçildi ve ödülün sahibi oldu.

 

 

Bayer Hakkında

Bayer, sağlık ve beslenme ile ilgili yaşam bilimleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. Ürün ve hizmetleri, insanlığa faydalı olabilmek ve giderek artan ve yaşlanmakta olan küresel nüfusun ortaya çıkardığı büyük zorlukların üstesinden gelmeyi desteklemek amacıyla tasarlanmıştır. Bayer Grup, aynı zamanda inovasyon ve büyümeyle değer yaratmayı ve kazanma gücünü artırmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan şirket, Bayer markası ile tüm dünyada güven, kalite ve güvenilirliğin timsali olmuştur. 2019 mali yılı itibarıyla 104 bine yakın çalışana ve 43,5 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,9 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 5,3 milyar Avro düzeyindedir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA