ERZURUMSPOR

ERZURUMSPOR Haberleri

Ligde güzel bir hava yakaladık

.


ERZURUMSPOR 19.04.2022 08:21:00 0
Ligde güzel bir hava yakaladık

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligde güzel bir hava yakaladı. Bu olumlu gidişimizi kaybetmeden devam ettirmemiz gerekmektedir.

İçerde veya dışardaki maçlarımızdan mutlak 3 puan alarak yolumuza devam  etmemiz şarttır.  

Futbolcularımız yakaladıkları tempoyu düşürmeden, daha da yükselterek maçlarını oynamaları ve yenilgi almamaları için çaba sergilemeleri gerektiğini bilmelidirler.

Futbolumuzda sıkça görmeye başladığımız ve üzülmemize ve şaşırmamıza neden olan yanlışlıkları belirterek, takımımızda aynı hataların yapılmamasını istiyoruz. 

Büyük dediğimiz takımların savunma oyuncuları o kadar hata yapıyorlar ki, kalelerinde gördükleri gollerle  takımlarının puan kaybetmelerine neden oluyorlar.

Defansta yapılan hatalar şunlar: Rakip baskısı varken, savunma oyuncusu ayağındaki topu tek vuruşla, rastgele de olsa uzaklaştırmalı. Defans oyuncusu kesinlikle rakip oyuncu önünde iken, topla çalıp atıp onu geçmeye çalışmamalı ve  tek vuruşla topu uzaklaştırmalıdır. Defans oyuncusu kalecisine geri pası verirken, çok dikkatli olmalı, kalecisini de zora sokacak hatalı paslar vermemeli, garanti olarak pasını vermeli, aksi halde topu uzun şekilde ileriye oynamalıdır. Defans oyuncuları ve kaleci, rakip hata atışlarında, kornerlerinde topa ayakla veya kafa ile ilk önce müdahale eden oyuncular olmalıdır.

Futbolda önce gol yemeyeceksin, 90 dakikada nasıl olsa bir gol atarsın gol atamazsan bile sahadan 1 puanla ayrılabilirsin.

Hakan Dikmen

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA