Lenovo, dünyanın ilk 5G dizüstü bilgisayarını1 CES’de tanıttı.


TEKNOLOJİ 7.01.2020 16:51:00 0
Lenovo, dünyanın ilk 5G dizüstü bilgisayarını1 CES’de tanıttı.

Teknoloji devi Lenovo, CES 2020 Fuarı’nda herkes için daha akıllı teknolojiler geliştirme vizyonu doğrultusunda sadece daha akıllı değil aynı zamanda daha hızlı ve katlanılabilir yeni ürünlerini sundu. Dünyanın ilk 5G dizüstü bilgisayarını da tanıtan Lenovo, insanların yaşamlarını dönüştürecek teknolojileri ve teknolojide ilkleri sunmayı sürdürüyor.

 

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, Las Vegas’ta gerçekleşen CES fuarında dünyaya ilkleri sunma misyonuyla insanların yaşamlarını dönüştürecek ve sektörleri daha ileriye taşıyacak yeni ürünlerini tanıttı. Lenovo’nun duyurduğu yenilikler, her yerde herkes için yalnızca daha akıllı değil, aynı zamanda daha hızlı teknolojiler sunuyor.

 

5G ile hızlı bir gelecek

 

5G’nin getirdiği yeniliklerle teknoloji sektörünü değiştirmeyi sürdüreceği, akıllı şehirler, akıllı altyapılar, akıllı nesnelerin interneti (IoT) ve benzer alanlarda daha fazla yeniliği mümkün kılacağı bir ortamda, Lenovo da dünyanın ilk 5G ile çalışan dizüstü bilgisayarını1 pazara sundu. Bu bilgisayar ile Lenovo ilk kez 5G bağlantı özelliğini akıllı telefon teknolojilerinin yanı sıra ayrıcalıklı bir bilgisayar deneyimi içinde sunuyor. Ultra taşınabilir 2’si 1 arada dizüstü bilgisayar Yoga 5G, Qualcomm® Snapdragon® 8cx, 5G Bilgi-İşlem Platformu üzerinde çalışıyor. Bu yeni 5G özellikli dizüstü modeli, hareket halindeyken 4G’den 10 kat daha fazla bağlantı hızı 5G hizmet sağlayıcısı2 aracılığıyla, evdeyken de Wi-Fi bağlantısı sunuyor. Yoga 5G, 2020 yılının ilkbaharında satışa sunulacak.

 

Katlanabilir teknoloji

 

Teknolojiyi en iyi dönüştüren şirketlerden biri olan Lenovo, dünyanın ilk katlanabilir ekranlı bilgisayarı olan ThinkPad X1 Fold ile dizüstü bilgisayarları da bir kez daha dönüştürdü.Lenovo, mükemmel mühendislik unsurlarını kullanıcılardan gelen geri bildirimlerle bir araya getirerek taşınabilirliği yeniden tanımlıyor. ThinkPad modelinde kullanılan malzemeler arasında hafif metal ve karbon fiber karışımı yer alıyor. Modelin kapak kısmında ise deri folyo kullanılıyor. ThinkPad markasından beklenen dayanıklılığı ve güvenilirliği sunan ThinkPad X1 Fold, 13.3 inçlik OLED ekranla sunuluyor. Model 1 kilodan daha düşük bir ağırlığa sahip. Buna ilave olarak kullanıcıların ihtiyaçlarına göre diledikleri zaman rahat bir şekilde tablet ekranı formatından tam düz ekran formatına geçmelerine olanak sağlıyor. X1 Fold modeli, Lenovo’nun yakın zaman önce duyurduğu Motorola razr cep telefonu modelini de kapsayan katlanabilir ekranlı gelecek konusundaki taahhüdünü yerine getirdiği ürünlerden yalnızca biri.X1 Fold ürününün 2020’nin ortalarında satışa sunulması bekleniyor.

 

Bireysel verimliliğin yeniden tanımlanması

 

Fuarda Lenovo bireysel verimliliği ve odaklanmayı artırmak için yenilikçi e-mürekkep özellikli ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar olan ThinkBook Plus’ı da pazara sundu. Ekran, çizim yapmak ve yüksek hassasiyetli kalem (Precision Pen) ile not almak için kullanılabildiği gibi kapak kapalı durumdayken önemli bildirimleri almak için de kullanılabiliyor. ThinkBook Plus kullanıcıların çoklu-görevleri yerine getirirken maksimum verimlilik elde etmelerine yardımcı olmak için yenilikçi özellikler ve işlevler sunuyor.ThinkBook Plus Mart 2020 itibariyle satışa sunulacak.

 

Taşınabilirlik ve sadelik

 

En yeni uygulamaları keşfetmeyi, eğlenceden geri kalmamayı ya da hareket halindeyken de önemli işlerini yapabilmeyi sevenler için tasarlanan yeni Lenovo IdeaPad Duet Chromebook, 10 saate kadar3 pil ömrü sunuyor. Yeni ürün dünyadaki en hafif ve en ince Chromebook’lardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Chromebook’un minimalist bir tasarıma, el yazısı ile sezgisel yazma, düşük gecikme süreli not alma ve şekil çizme için opsiyonel olarak sunulan USI ekran kalemi4 bulunuyor. Yeni ürün ayrıca 2si 1 arada ayrılabilir ekrana sahip. Bu özellikleriyle yeni Chromebook modeli taşınabilirliği ve sadeliği mükemmel şekilde bir arada sunuyor. IdeaPad Duet Chromebook Mayıs 2020 itibariyle satışa sunulacak.

 

Akıllı evi bir üst seviyeye taşımak

 

Lenovo, Akıllı Saat ve Akıllı Ekran ürünlerinin başarısının üzerine akıllı ev konusundaki uzmanlığını Lenovo Akıllı Çerçeve ile yeni bir kategoriye taşıyor. Akıllı Çerçeve, mat cilalı, yansıma engelleyici katmana sahip bir ekran içeriyor. Bu sayede günün her saatinde ya da her parlaklık ayarında resimler, görüntüler net bir şekilde görüntülenebiliyor. Renk tonu sensörü görüntülerin parlaklık düzeyini odadaki ışığın durumuna göre ayarlıyor. Akıllı çerçeve daha doğal ve estetik bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Bu da akıllı çerçeveyi her odada kullanım için ideal kılıyor. Resim slaytlarını ya da videoları oynatmak, devam ettirmek ya da durdurmak için bir dizi el hareketi kullanılabilyor. Lenovo Akıllı Çerçeve Ağustos 2020 itibariyle satışa sunulacak.

 

Bilgi notu

 

1.Kasım 2019'da Lenovo tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre en büyük PC üreticileri tarafından dünya çapında yılda 1 milyondan fazla dizüstü bilgisayar ünitesi naklediliyor.

 

2.5G şebeke servisi ve konuma göre değişebilen ve ayrı olarak satın alınmış hücresel veri planı gerektirir. Ek şartlar, koşullar ve / veya ücretler geçerlidir. Bağlantı hızları, konum, ortam, ağ koşulları ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

 

3.Pil Ömrü, Güç Yükü Testi (PLT) ile yapılan testlere dayanmaktadır. Gerçek sonuçlar ürün yapılandırması ve kullanımı, yazılım, çalışma koşulları, kablosuz işlevsellik, güç yönetimi ayarları, ekran parlaklığı ve diğer faktörler gibi çeşitli faktörlere bağlı olacaktır ve değişiklik gösterebilir. Maksimum pil kapasitesi zaman ve kullanımla birlikte doğal olarak azalacaktır.

 

4.Evrensel Stylus Girişi. İsteğe bağlı dahili aktif kalem desteği ve altı yıllık otomatik güncellemeleri kapsar.

 


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA