Kura Nehri Buz Tuttu: Ardahan'da Sıcaklık -13 Dereceye Düştü

Kura Nehri Buz Tuttu: Ardahan

Ardahan'da etkili olan soğuk hava dalgası Kura Nehri'nin yüzeyini dondurdu. Göle ilçesinde sıcaklık -13 dereceye kadar inerken, kent merkezinde -7 derece ölçüldü.

Kışın Sert Yüzü
Ardahan'da etkili olan soğuk hava nedeniyle Kura Nehri'nin yüzeyi dondu. Yurdun doğusunu etkisi altına alan soğuk hava dalgası, buzlanmayı da beraberinde getirdi. Ardahan'da etkili olan soğukların ardından Kura Nehri'nin yüzeyi, buz tuttu.

Sıcaklık Değerleri
Ardahan'ın Göle ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altında 13, kent merkezinde ise sıfırın altında 7 dereceye kadar düştü. Kent merkezinden geçerek, Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi'ne dökülen Kura Nehri'nin yüzeyi, buzla kaplandı.

Yerel Görüşler
Kura Nehri'nde yüzeyin hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte donmaya başladığını söyleyen Efsal Kurban, "Ardahan'da kışın hava şartları çok kötü geçiyor. Şu anda Kura nehrinin yüzeyi hemen hemen dondu. Burası kış memleketi, 6 ay kış, 6 ay yaz. Zaten bu yıl yaz görmedik ve kışa da rast geldik" dedi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: "Bu hafta istediğimiz veriler bakanlıktan gelecek''
Aşkale'de trafik kazası: 2 kişi yaralandı
Kars'ta Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı
Vanlı Dağcılardan Öğretmenler Günü'ne Özel Zirve Tırmanışı
Erzurum'un cağ kebabı dünyanın en iyi 10 yemeği arasında
Haberi Sesli Oku