Kullanıcılara Kodlama Eğitim Platformu Sunan Riders’a Boğaziçi Ventures Liderliğinde 7.8 milyon TL’lik yatırım!

.


TEKNOLOJİ 12.09.2021 14:42:00 0
Kullanıcılara Kodlama Eğitim Platformu Sunan Riders’a Boğaziçi Ventures Liderliğinde 7.8 milyon TL’lik yatırım!

Kullanıcılara robotik, veri bilimi ve yapay zeka kodlama eğitimi platformu sunan Riders, Boğaziçi Ventures liderliğinde Ak Portföy Girişim Sermayesi’nin de katılımıyla 7.8 milyon TL yatırım aldı.

MOOC (Kitlesel Çevrimiçi Açık Kurs) ve eğitim teknolojileri pazarının 2025 yılına kadar toplamda 350 milyar dolara ulaşması bekleniyor.  Riders’ı mevcut pazardan ayrıştıran değer önerisi ise yapay zeka, veri bilimi ve robotik alanlarında uygulamalı eğitim ve ortak çalışma yapma imkanı sunması. Riders’ta aynı zamanda kullanıcılara simülasyon ortamlarında test etme ve derin öğrenme kütüphanelerinden faydalanma olanağı da sunuluyor.

Teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonlar kuran ve yöneten Boğaziçi Ventures, oyun, fintech, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanlarındaki erken aşama girişimlere odaklanan yatırım fonu BV Growth aracılığıyla Ak Portföy Girişim Sermayesi ile birlikte Riders’a 7.8 milyon TL yatırım yaptığını duyurdu. Yatırım haberini BV Growth Fon Yönetici Ortağı Kenan Çolpan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen Youtube yayınında duyuran Boğaziçi Ventures, yayında Riders Kurucu Ortağı Başar Şahinbeyoğlu ve İş Geliştirme Müdürü Özlem Değirmenci’yi ağırladı. Yayında, Riders’ın gelecek vizyonundan, pazardaki yerinden ve yatırım sonrası planlarından söz edildi.  

“Türkiye’den bir startupın kendi altyapısıyla dünyanın farklı noktalarından insanlara kodlama öğretmesi oldukça gurur verici.”

Boğaziçi Ventures BV Growth Fon Yönetici Ortağı Kenan Çolpan yayında Riders’a ilişkin olarak “Türkiye’den bir startupın kendi altyapısıyla dünyanın farklı noktalarından insanlara kodlama öğretmesi oldukça gurur verici. Bu ortam içinde kimse büyük paralar harcamak ya da pahalı donanımlara sahip olmak zorunda değil. Riders tarafından sağlanan bu platformda tüm dünyadan insanlar takımlar kurabiliyor, sosyalleşebiliyor, kendini geliştirebiliyor ve hem de iş imkanı bulabiliyor. İşverenlerin de doğru ekipleri bulmaları sağlanıyor. Bu platformun şimdiden birçok ülkeden ilgi görüyor olması biz yatırımcılar için ayrıca bir gurur kaynağı.” dedi.

Riders Kurucu Ortağı Başar Şahinbeyoğlu ise önümüzdeki 5 yıl içinde bu alana ilgi duyan herkese hitap etmek istediklerini ve 10 milyon kullanıcı hedeflediklerini belirtti. Yatırım süreciyle ilgili olarak ise Boğaziçi Ventures ile oldukça güçlü bir iletişimlerinin olduğunu ve global yatırım turunun şimdiden birlikte planlandığını söyledi.

Boğaziçi Ventures hakkında

Boğaziçi Ventures, farklı dikey ve coğrafyalarda teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonların kurulması, yönetilmesi ve yatırım yapılan portföy şirketlerine üst düzeyde katma değer yaratılmasına odaklanmaktadır. 100’ün üzerinde teknoloji şirketine yatırım kararı almış Boğaziçi Ventures ortakları, teknoloji girişimlerinde aktif rol almakta, girişimcilerin uluslararası başarılara giden yolda kendilerine eşlik etmektedir.

Boğaziçi Ventures, yatırımcıların ihtiyaçlarına göre özel fonlar da kurup yönetmekte ve dijital paralar için saklama hizmetleri sağlamaktadır.

Aktif yatırımlarına devam eden teknoloji yatırım fonu “BV Growth” ise, Türkiye’de yerleşik olup uluslararası piyasalara hızla açılabilecek oyun, finans teknolojileri, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanlarında büyüme aşamasındaki girişimlere yatırım yapmaktadır.

www.bogaziciventures.com

 


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA