Hakkari-Van karayolu üzerinde, Hakkari girişinde gece saatlerinde trajik bir kaza yaşandı. S.D. isimli kadın sürücü, Seyir Kafe otoparkından çıktıktan sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti ve aracıyla birlikte uçurumdan Zap Suyu'na düştü.
İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, UMKE, 112 Acil Sağlık ve Rampa ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşların da desteğiyle başlatılan yoğun kurtarma çalışmaları sonucunda, araçtan çıkarılan kadın sürücü ağır yaralı olarak sağlık ekiplerine teslim edildi ve derhal hastaneye kaldırıldı.
Araçta toplam 3 kişinin bulunduğu iddia edilirken, bölgede kayıp olabileceği ihtimaline karşı arama kurtarma çalışmaları titizlikle devam ettiriliyor. Kaza yerine gelen Hakkari Valisi Ali Çelik, İl Jandarma Komutanı Cafer Öz ve İl Emniyet Müdürü Attila Ayata, çalışmaları yakından denetleyerek süreci yönlendirdi.