KOMEK'in 'Bir Lavanta Bir Umut' Projesiyle Yetimlere Destek

KOMEK

Kocaeli KOMEK, İHH'nın 13. Geleneksel Yetim Dayanışma Gecesi'nde 'Bir Lavanta Bir Umut Projesi' ile yetim çocuklara anlamlı bir katkı sundu. El emeği lavanta ürünlerinden elde edilen gelir, yetimlere ulaştırılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KOMEK), İHH'nın düzenlediği 13. Geleneksel Yetim Dayanışma Gecesi'ne "Bir Lavanta Bir Umut Projesi" ile önemli bir katkı sundu. KO-MEK Sepeti 1+1=Mutluluk Projesi ile KO-MEK Vefası iş birliğinde gerçekleşen proje, yetim çocuklara destek olmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir iyilik hareketine dönüştü.

Lavanta Figürüyle Simgelenen Umut

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, yetim bir çocuğun sessiz direnişini, şefkatle iyileşen kalbini, umudu ve dayanışmayı simgeleyen lavanta figürü merkeze alındı. Bu sembol, projenin duygusal ve toplumsal temelini oluşturdu.

El Emeğiyle Üretilen Anlamlı Ürünler

KO-MEK sepeti üreticileri tarafından tamamen gönüllülük esası ve el emeğiyle hazırlanan lavanta temalı ürünler sergilendi. Özel tasarım lavanta figürlü bardak altlıkları, anahtarlıklar, ahşap kutular, sabunlar, mumluklar, dekoratif ev aksesuarları ve oyuncaklar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Ürünlerden elde edilecek gelirin tamamı İHH'ya bağışlanarak yetim çocuklara ulaştırılması sağlandı.

Sürdürülebilir Bir Destek Modeli

Projenin ilerleyen aşamalarında; KO-MEK Sepeti üreticileri, İstihdam Akademileri ve KO-MEK kursiyerlerinin gönüllü el emeğiyle hazırladığı lavanta temalı ürünlerin üretim ve satış sürecinin devam ettirilmesi planlanıyor. Böylece yetim çocuklara yönelik desteklerin sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor. Ayrıca KO-MEK kurs merkezlerinde dönem boyunca "KO-MEK Vefası" kapsamında yetim çocuklar için İHH aracılığıyla desteklerin yapılması planlanıyor.

Güçlü Bir Toplumsal Dayanışma

"Bir Lavanta Bir Umut Projesi" el emeğiyle hazırlanan anlamlı ürünler aracılığıyla hem kursiyerlerin hem de toplumun iyiliğe aktif katılımını artırmayı, aynı zamanda yetim çocuklara yönelik kalıcı bir toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen güçlü bir dayanışma örneği olarak öne çıkıyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Sakarya Macera Parkı'nda TÖMER Öğrencileri Adrenalin ve Sosyal Uyum Buluşması Yaşadı
Kasım'da Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Yıllık Yüzde 31,19 Arttı
Bakan Tekin, 'Her Okul Bir Aile' temasıyla öğretmenlerle doğa yürüyüşünde
Aldatıcı Kasım indirimlerine rekor ceza: 12,9 milyon TL!
TBMM'de Kritik Hafta: Libya Tezkeresi ve 11. Yargı Paketi Görüşülecek
Haberi Sesli Oku