Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe’de özellikle kayak sezonunda yaşanan parklanma sorununu çözüme kavuşturdu. Derbent istasyonunun yanı başındaki 6 katlı otopark, yoğun geçmesi beklenen kış sezonu öncesinde hizmete girdi.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Kartepe Teleferik hattı, açıldığı günden bu yana vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Teleferiğe olan bu ilgi nedeniyle bölgede yaşanan trafik yoğunluğu, yeni katlı otopark sayesinde köklü bir çözüme kavuşacak. Vatandaşlar, Derbent’ten Kuzuyayla’ya teleferik ile çıkmak isterken araçlarını artık rahat ve güvenli bir şekilde bu tesise park edebilecek.
MODERN VE SAĞLAM BİR YAPI
Hem estetik hem de işlevsel açıdan Kartepe’ye değer katacak olan katlı otopark, geniş oturma alanları, sağlam yapısal özellikleri ve enerji verimliliği sağlayan teknolojik donanımlarıyla öne çıkıyor. Yüksek kaliteli dayanıklı malzemelerle inşa edilen yapı, uzun ömürlü ve güvenli bir kullanım sunarken, çevre dostu özellikleriyle de sürdürülebilirlik açısından örnek teşkil ediyor.
OTOPARK 598 ARAÇ KAPASİTELİ
Toplam inşaat alanı 22 bin 338 metrekare olan ve 4 bloktan oluşan otopark, 36'sı engelli vatandaşlara ayrılmış olmak üzere toplam 598 araç kapasitesine sahip. Tesis ayrıca 54 araçlık elektrik şarj istasyonu ve 3 yaya asansörü ile donatıldı.
192 ADET HEDERA SARMAŞIĞI DİKİLDİ
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, otoparkta kapsamlı bir bitkilendirme çalışması gerçekleştirerek alanı daha yeşil ve estetik bir görünüme kavuşturdu. Çalışmalar kapsamında, otoparkın çeşitli noktalarına 192 adet hedera sarmaşığı dikildi. Hızlı gelişen bu sarmaşıkların zamanla duvarları sararak yapı üzerinde doğal bir yeşil doku oluşturması ve beton görünümü yumuşatması hedefleniyor.