KILIÇDAROĞLU, İBB ÇALIŞANLARININ BAYRAMINI KUTLADI: “EVİNE HELAL EKMEK GÖTÜRENLERE HEP SAYGI DUYDUM”

AJANSTURKHABER


BELEDİYELER 2.08.2020 12:11:00 0
KILIÇDAROĞLU, İBB ÇALIŞANLARININ BAYRAMINI KUTLADI: “EVİNE HELAL EKMEK GÖTÜRENLERE HEP SAYGI DUYDUM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun cep telefonundan İBB çalışanlarına seslendi. “Bütün arkadaşlarıma, çalışanlara, alın teri dökenlere, evine akşam helal ekmek götürenlere hayatım boyunca hep saygı duydum, saygı duymaya da devam edeceğim” diyen Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da çok temiz, dürüst, ahlaklı bir Belediye Başkanı’nız var ve onunla birlikte çalışıyorsunuz. Ben hem Sayın Belediye Başkanı’mızı hem birlikte çalışan değerli arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum. Hepsine en içten selamlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

EDİRNEKAPI – YENİKAPI / İSTANBUL

Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; Edirnekapı’da İETT, Yenikapı’da ise İSKİ çalışanlarıyla bayramlaştı. İETT’nin Edirnekapı Garajı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliğine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay da katıldı. İSKİ çalışanlarıyla bayramlaşma, Yenikapı Artıma Tesisi’nde gerçekleştirildi. Etkinliklerde; İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, çalışanlarıyla birlikte hazır bulundu.

ALTAY: “BAYRAMIN, TÜM İNSANLIĞA VE İSLAM ALEMİNE HAYIR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”
İETT çalışanları için gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde konuşan Altay, “Hep birlikte, milletçe, çocuklarınızla, kıymetli ailelerinizle birlikte, daha sağlıklı, daha huzurlu, daha mutlu, daha gönenç içinde günler, haftalar, aylar, yıllar hepinize diliyorum. Bu bayramın, tüm insanlığa ve İslam alemine hayır getirmesini de temenni ediyorum” dedi.

İMAMOĞLU: “İBB’NİN BAYRAMI, SEYRANI YOK”
Altay’ın ardından mikrofonu alan İmamoğlu, 150 yıllık tarihi olan İETT ve İSKİ gibi kurumların saygıyı hak ettiğini vurguladı. Sadece çalışanların değil, ailelerinin de bayramlarını kutladığını vurgulayan İmamoğlu, “Onlara da ‘İyi bayramlar’ dileklerimi iletiyorum. İBB ve belediyelerin şöyle bir özelliği var: Bayramı, seyranı yok. Her zaman tetikte, alarmda ve bir çalışma sürecinin içinde. Böylesi bir görev yapıyoruz. Bu görevin, bu mesleğin, bu işin içerisinde olan her insanın bu fedakarlığı kıymetli. Bence, İstanbul halkı bunun bilincinde. Size, çok çok özel bir sevgi, saygı beslediklerini biliyorum. Bazen eksiklikler, hatalar olabilir. İşin genelinde bu vardır ve var olacaktır. Kurumlarımız, pandemi süreciyle beraber bambaşka bir sorumluluk içerisindedir. Onların bu süreçte aldığı ve alacağı tedbirlerin belki de en somut anları, sizlerin görevini yaptığı anlarda saklı. Burada hem toplumumuzun maksimum anlayışı hem de bütün çalışanlarımızın maksimum ilgisine ve titizliğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: “DÜRÜST, AHLAKLI BİR BELEDİYE BAŞKANI’NIZ VAR”
Konuşmanın bu noktasında İmamoğlu’nu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aradı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu cep telefonundan çalışanlarla buluşturdu. Kılıçdaroğlu, çalışanlara şu sözlerle seslendi:
“Bütün arkadaşlarıma, çalışanlara, alın teri dökenlere, evine akşam helal ekmek götürenlere hayatım boyunca hep saygı duydum, saygı duymaya da devam edeceğim. İstanbul’da çok temiz, dürüst, ahlaklı bir Belediye Başkanı’nız var ve onunla birlikte çalışıyorsunuz. Ben hem Sayın Belediye Başkanı’mızı hem birlikte çalışan değerli arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum. Hepsine en içten selamlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum.”

İMAMOĞLU: “KURUMUNUZUN PRENSİPLERİNİ TAŞIYIN”
Kılıçdaroğlu’nun mesajının ardından konuşmasına devam eden İmamoğlu, “Kurban Bayramı’mdayız. Bütün ibadetlerimizin kabul olmasını diliyorum. Ben, bir memleket gezisi yaptım. 30 küsur yıl sonra ilk defa bir Kurban Bayramı’nı köyümde geçirdim; çok değerliydi. Yurdumuzun güzel köşesinden, Trabzon’dan da selam getirdim. Her birinizin Türkiye’nin farklı yerlerinde de yuvaları, insanları vardır. Onlara da selam iletiyorum. Barış önemli, huzur önemli, dayanışma önemli, birbirini sevmek önemli, saygı duymak önemli; bunu çok önemsiyorum. Sizler, toplumun ön yüzü gibisiniz. Sahada çalışıyorsunuz. Güler yüzü, yüzünüzden eksik etmeyin lütfen. Yüzünüz hep gülsün. Sizi gören moral bulsun. Sizin bu tavrınız ve davranışınız, 80 bini aşan çalışanlarımızla aynı ve tavır davranışı İstanbul’a yaydığımız zaman, inanın İstanbul’un morali yüksek olur. Bunlar, çok önemli duygular. Hepinizi çok seviyorum. Hakkınızı, hukukunuzu koruyarak, emeğinizin karşılığını almanızı sağlayarak, umut ediyorum ki; eksiksiz, en az hatayla bir süreç yöneterek, İstanbul’a tarihi bir görev dönemini hep beraber başaracağız. Her yerde söylediğim bir şey var: Kendinizi, kurumunuza ait hissedin. Kurumunuza hizmet edin. Kurumunuzun prensiplerini taşıyın. Burası, kurum aidiyetinin en yüksek olduğu bir mecraya dönüşmeli. Kişiler, gelip geçicidir. Başka duygular, gelip geçicidir ama kurumlar esastır. 16 milyon insana katkı sunduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA