KEMERBURGAZ KENT ORMANI AĞUSTOS AYI BOYUNCA AÇIK OLACAK

.


GÜNDEM 31.07.2021 17:30:00 0
KEMERBURGAZ KENT ORMANI AĞUSTOS AYI BOYUNCA AÇIK OLACAK

Ülkemizde 13 şehirde 20 farklı noktada çıkan yangınların ardından İstanbul'daki ormanlar ile ilgili valilikten açıklama geldi.

İstanbul Valiliğinin 30 Temmuz 2021 tarihli 2021/1 numaralı kararına göre ilimizde yetkili idarelerin gözetim ve denetiminde bulunan izinli park, piknik ve mesire alanları açık olacak. Bunun dışında ise ormanlara girişler yasaklandı.

Bu karara göre Kemerburgaz Kent Ormanı 30 Temmuz 2021 ve 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında açık olacak ve planlanan etkinlikler devam edecek.

KEMERBURGAZ KENT ORMANI'NA GİTMEK YASAK MI?

Yangınla mücadele kapsamında birçok ilde ormanlara giriş yasağı getirilmişti. Valilik tarafından yapılan açıklama ile İstanbul genelinde ormanlara girişler yasaklanırken, “ormanlarda ve orman içi yollarda, yetkili idarelerin gözetim ve denetiminde bulunan izinli park, piknik ve mesire alanları ile tabiat parkları hariç olmak üzere; mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver gibi ateş yakmak yasaklanmıştır” denildi.

KEMERBURGAZ KENT ORMANINDA MANGAL YAPMAK YASAK

Kemerburgaz Kent Ormanı Türkiye’nin en büyük aktivite ormanı olarak dikkat çekiyor. Tüm güvenlik önlemlerinin alındığı ormanda yeme-içme, spor, kültür-sanat ve eğlence etkinlik alanları yer alıyor. Dünyanın en önemli su mimarisi eseri olan Mimar Sinan yapını Mağlova Kemeri de Kemerburgaz Kent Ormanı sınırlarında yer alıyor. Kemerburgaz Kent Ormanında açıldığı 29 Ekim 2019 tarihi itibariyle mangal, ateş ve tüp yakmak yasak.


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA