Kars Çayı’nda kaybolan çocuklar için Van’dan dalgıç ekip yola çıktı

AJANSTURKHABER


ASAYİŞ 15.08.2020 19:56:00 0
Kars Çayı’nda kaybolan çocuklar için Van’dan dalgıç ekip yola çıktı

Kars’ta serinlemek için girdikleri derede kaybolan çocukları bulmak için Van’dan dalgıç ekip yola çıktı.
Kars Çayı’nın geçtiği Cumhuriyet Köyü girişine arkadaşları ile birlikte gelen Ömercan D. ve Ozan G. önce piknik yaptı ardından serinlemek için suya girdiler, daha sonra suda ise suda kayboldu. Ömercan D. ve Ozan G. arkadaşları yola kadar çıkarak arkadaşlarının suda kaybolduğu belirterek vatandaşlardan yardım istedi. Durum jandarma, AFAD ve itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, bölgeye güvenlik şeridi çekti. AFAD ekipleri ise Kars Çayı’nda kaybolan çocukları aradı. Yaklaşık 2 saat süren arama sonrasında Van’dan bölgeye dalgıç ekipleri çağrılırken, havanın karamasıyla bir süre arama çalışmalarına ara verildi.
Öte yandan arama çalışmaları Van’dan gelecek olan dalgıç ekipler yeniden başlayacak. Cumhuriyet Köyü girişinde suda kaybolan çocukların ailesinin bekleyişi de sürüyor. Jandarma çocukların suya girdiği bölgeye girilmesine izin vermiyor. Arama çalışmalarına İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan arama kurtarma köpeği ‘Eros’ ile iz takip köpeği ‘Atak’ da katılıyor.
Çocukların kaybolduğu bölgeye gelen İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan bir süre arama çalışmalarına eşlik etti.


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA