Kapadokya Havalimanı'nın yeni terminali hizmete açıldı

Kapadokya Havalimanı

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın yeni terminal binasının ilk etabı, yolcu operasyonlarına başladı.

Yeni Dönem Başladı
Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın Yeni Terminal Binası’nın birinci etabı, sistem testlerinin tamamlanmasının ardından hizmete açıldı. İç ve dış hat giden yolcu salonları artık yeni binada faaliyet gösteriyor.

İlk Uçuş Gerçekleşti
Yeni terminaldeki ilk yolcu operasyonu, TK 2000 sefer sayılı İstanbul–Nevşehir uçuşuyla gerçekleşti. Mevcut terminalde yürütülen tüm yolcu işlemleri, planlanan takvim doğrultusunda yeni binaya taşındı.

Yetkiliden Açıklama
DHMİ Genel Müdürü Enes Çakmak, çalışmalara emeği geçen tüm ekip ve paydaşlara teşekkür ederek, terminalin şehre, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Kapasite Artışı Geliyor
Havalimanındaki tüm etaplar tamamlandığında, yıllık yolcu kapasitesi 700 binden 2 milyona çıkacak. Bu sayede Kapadokya’nın artan yolcu talebi, modern ve yüksek kapasiteli bir altyapı ile karşılanmış olacak.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Hizmet Üretim Endeksi Aralık 2025’te Yıllık %4,2 Arttı
Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Ocak 2026’da Yıllık %43,58 Arttı
Erzurum İş Dünyası Küresel Pazara Açılıyor: Güney Afrika Temasları Tamamlandı, Sırada Fas ve Rusya Var
Yıldırım Belediyesi'nden gençlere eğitim koçluğu
Konya 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti oldu, Velespit Müzesi açıldı
Haberi Sesli Oku