KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Kalyon Kültür Kapılarını 'Yeniden' Açıyor


KÜLTÜR SANAT 22.06.2020 18:42:00 0
Kalyon Kültür Kapılarını

Kalyon Kültür, Kovid-19 pandemisi nedeniyle ara verdiği faaliyetlerine kaldığı yerden devam ediyor. Üst düzeyde uygulanan hijyen tedbirleriyle kapılarını yeniden ziyaretçilere açan Kalyon Kültür’de Ahmet Polat’ın Kökler sergisi gezilebilir.

Kültür ve sanat alanında geçmişi yeniden keşfetmeyi ve bu alanı üretken kılacak yeni damarların açılması için aracılık etmeyi hedefleyen Kalyon Kültür, Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle Nişantaşı Taş Konak’taki faaliyetlerine bir süreliğine ara vermişti. Normalleşme sürecinde, kapılarını tekrar açan Kalyon Kültür, Türk-Hollandalı fotoğraf sanatçısı Ahmet Polat’ın Kökler sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kökler sergisi, Hollanda’da yaşayan Gaziantepli sanatçı Polat’ın kişisel tarihine bir yolculuk niteliği taşıyor. Sanat tarihçisi ve sergi organizatörü Kim Knoppers, Polat’ın çalışmasını şöyle tanımlıyor: “Kökler, değişen bir alana görsel bir övgü niteliğinde. Kişinin kendi tarihinin bir soruşturması. Fotografik bir külliyatın gelişiminin incelenmesi. Fakat her şeyden önce, bir baba ile oğlu arasındaki içten ve kırılgan bir ilişki Kökler”.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan günlerde, 11.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek sergi, Ekim ayının sonuna kadar devam edecek.

Aklımızda Kalanlar…

Pandemi nedeniyle fiziksel ortamdaki faaliyetlere ara verilmek zorunda kalınsa Kalyon Kültür, dijital ortamdaki çalışmalarına ara vermedi. Her çarşamba Aklımızda Kalanlar adlı poscast yayınlarıyla, insanın dinamik yaşamında kültürün yerini ve kültürün içinde şekillenen insanı tartışmaya devam eden merkez, ‘toplumsal buluşma mekânı’ olmayı sürdürdü. Küratör ve sanat eleştirmeni Sinan Eren Erk’in, kültür-sanat alanından konukları ağırladığı Aklımızda Kalanlar, @kalyonkultur Instagram hesabı üzerinden sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

‘Sağlıklı’ bir sergi deneyimi

Ziyaretçilerine ‘sağlıklı’ sergi bir deneyimi sunmak için tüm tedbirleri alan mekâna, maskesiz ve 10 kişiden fazla ziyaretçi kabul edilmiyor. Yanında maskesi olmayan sanatseverler girişte maske temin edebiliyor, dezenfektan noktasından yararlanabiliyor. Dezenfeksiyon işlemlerinin periyodik olarak yapıldığı Kalyon Kültür’de açık havadan yararlanmak isteyen misafirler bahçeyi kullanabiliyor.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA