Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ Fotoğraf Yarışması Sonuçları Açıklandı

.


KÜLTÜR SANAT 8.04.2021 21:31:00 0
Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ Fotoğraf Yarışması Sonuçları Açıklandı

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen, “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergileme alan eserler belli oldu. “Hayata Dair” temasıyla kadın fotoğrafçıları bir araya getiren yarışmada bu yılın birincisi “Gölge” isimli fotoğrafıyla Dilek Aşkın oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından 15 yıldır düzenlenen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmasının 2021 yılı sonuçları belli oldu. Bu yılki yarışmada, 1574 katılımcının 5371 fotoğrafı yarıştı. Türkiye’nin kadınlara özel ilk ve tek fotoğraf yarışması olan “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”in birincisi “Gölge” adlı fotoğrafıyla Dilek Aşkın oldu. “Yedi” adlı fotoğrafıyla Hayat Çaylı ikinci, “Orman” adlı fotoğrafıyla Aytül Akbaş üçüncü olurken, yarışmanın 15. yılı sebebiyle özel olarak verilen 15. Yıl Özel Ödülü’nü ise “Torlukçu Çocukları” isimli fotoğrafıyla Zühal Deniz Tetik aldı. Berrin Kahraman, Mine Ertuğrul ve Nüket Uluç ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

2007 yılından bu yana 23 bin kadın fotoğrafçının, 88 bini aşkın fotoğrafla katıldığı “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında 15 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen tek fotoğraf yarışması. Kadınların sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen yarışma, onlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Yusuf Darıyerli ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer aldı.


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA