JEEP RENEGADE, EN İYİ CROSSOVER'MI? KAPSAMLI İNCELEME VE TEST

.


OTOMOTİV 31.05.2021 17:26:00 0
JEEP RENEGADE, EN İYİ CROSSOVER

Bilindiği gibi son yıllarda Otomotiv sektöründe SUV-Crossover araçlara olan talep fark edilir derecede artış gösterdi, gösteriyor. Hem kullanım, hemde konfor anlamında pek çok avantaj sağlayan bu segmentte bulunan, güzel bir şehir içi Crossover'ı olarak söyleyebileceğim bir araç konuğumuz.

 

2020 model, makyajlı kasa olarak gelen bir Jeep Renegade ile birlikteyiz. Hemde Otomobil Medyam YouTube kanalım içinde Renegade hakkında güzel bir inceleme+test içeriği çıkardım. Araba hakkında net olarak şunu söyleyebilirim;

"Konfor üst seviye, yolculuk keyifli, ufak patikalar ondan sorulur"

Bunları rahatlıkla söyleyebilirim, Antalya şartlarında teste tabii tuttuğumuz Renegade ile ilk önce şehir içi testi yaptık, ondan sonra ise otobana çıktık.

Size aracın donanımlarından kısaca bahsedeyim, Limited paket bir araç kendisi. Teknolojik donanımları da barındırıyor, mesela Şerit Takip Asistanı gibi ya da Adaptif Cruise Control gibi. Kullanımda sizin işinizi kolaylaştırabilecek o kadar özellik var ki hepsine değinsem yazı çok uzayacak. Jeep markasına özgü bir özellik yine Renegade modelinde de mevcut.

Tabii ki de "PUSULA" 

Arazi araçları üreten Jeep, bu özelliği koymak sayesinde yön bulmamızda da yardımcı olan araçlar ortaya çıkartıyor. Malzeme kalitesi olarak ise günümüz şartlarında aynı fiyatlara alınabilecek araçlara göre malzeme kalitesinin daha iyi olduğunu görebiliyoruz. Renegade'de bulunan bir başka özellik ise ön yolcu tarafında torpidoya monte edilmiş bir tutamaçın olması, bu da arabanın 4x2 olmasına rağmen bir arazi aracı hissi sağlanmasına yönelik bir çalışma olmuş.

 

Heyecanlandıran kısım olan test sürüşüne geldi sıra;

Test sürüşünde dediğim gibi ilk önce şehir içi testi ve sonrasında otoban testi gerçekleştirdik. Tam bir şehir içi Crossover'ı desem de aslında uzun yol canavarı potansiyeli olan bir araç aslında. Çıktığımız yol bol virajı bir yoldu ve düz olan yerlerde aracın biraz hızlanmasına bakma imkanım oldu, 1.6 MultiJet 2 motoru sayesinde gayet rahat bir şekilde hızlanıyor. 120 beygir güç ve 320 NM tork üreten 1.6 MultiJet motorunun sesini kabinde fazla duyamadım doğrusu, yalıtımı da oldukça iyi.

Anahtarsız Çalıştırma, Anahtarsız Giriş gibi özellikler sayesinde Renegade size günlük hayatınız içerisinde de yardım ediyor.

Bizim konuğumuzda 19" jantlar vardı, bu yorumum Renegade modeline göre biraz büyük bir jant ebatıyla olan yorumlarım, birde 18" veya 17" jantlar olsaydı herhalde daha iyi yorumlar yapardım.

Virajlara biraz keskin girmek zorunda olduğumuz yerlerde oldu, oralarda da yüksek bir araç olmasına rağmen bir devrilme riskiyle veya savrulma riskiyle karşı karşıya kalmadık. Keşif yapmak adına çıktığımız dağ yollarında da Renegade 4x2 olmasına rağmen oldukça iyi işler çıkarttı.

Bir diğer teknolojik özelliğine değinsem gerekirse otomatik fren yapmayı sağlayan sistem mevcut.

Daha demin ufaktan bahsi geçen bir özelliğe değinmek istiyorum;

"Şerit Takip Asistanı"

Sistemi devreye sokmamız için on-off tuşumuz bulunuyor, klima ünitesine yakın yerlerde bu tuş. Tuşa bastığımızda yol bilgisayarının sol üst köşesinde şerit ve aracın görseli çıkıyor. O görsel eğer ki yeşil ise şerittesin ve bir sıkıntı olmadığını araç bize söylüyor fakat o simge sarıya döndüğünde direksiyon titremeye başlıyor ve sizi şeritin içerisine girmeniz için zorluyor. Araç eğerki şerite girmek gibi bir çabanızın olmadığını anladığında Şerit Takip Asistanı sistemini devre dışı bırakıyor.

 

Bu kadar avantajlı bir araca da sahip olabileceğiniz değerler piyasa şartlarına göre makul, eğerki bir Jeep Renegade düşünüyorsanız, bir bakın derim.

Aracın videosu da yakın bir zamanda Otomobil Medyam YouTube kanalımda yayında olacak.

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimizi takip etmeyi unutmayın.



 

https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw


 

https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA