İtfaiye eri, mahsur kalan vatandaşı sırtında taşıyarak kurtardı

İtfaiye eri, mahsur kalan vatandaşı sırtında taşıyarak kurtardı

İzmir'de şiddetli yağışta barakada mahsur kalan kişi, itfaiye eri Alper Aksular tarafından sırtında taşınarak kurtarıldı.

İzmir’de etkili olan şiddetli yağış sırasında boş arazideki bir barakaya sığınan bir kişi, suların yükselmesiyle mahsur kaldı. Durum itfaiye ekiplerine bildirildi ve olay yerine intikal eden İzmir İtfaiyesi’nde görevli Alper Aksular, zor durumdaki vatandaşı, çevresi suyla kaplı barakadan sırtında taşıyarak çıkardı.

Ekipler Yoğun Mesai Harcıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentte etkisini sürdüren sağanak yağışlar nedeniyle yoğun mesai harcıyor. Bir yandan yağışların olumsuz etkilerini azaltmak için çalışan ekipler, diğer yandan özverili çalışmalarıyla vatandaşların yaşamlarına dokunuyor.

Mahsur Kalma Anı

Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 7532 Sokak’ta şiddetli yağışın ardından su seviyesinin yükselmesi nedeniyle 56 yaşındaki D.D., yaşadığı barakada mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine Karşıyaka Grubu’nda görevli itfaiye erleri Alper Aksular, Ali Akyar ve Cemal Zeytünlü sevk edildi.

Sırtında Taşıyarak Kurtardı

İtfaiye eri Alper Aksular, araziyi kaplayan suyun ortasında yalnız kalan D.D.'yi sırtına aldı. Bel hizasındaki suyu aşarak güvenli alana doğru ilerleyen Aksular, ekip arkadaşlarının yardımıyla mağduru sudan çıkardı.

Sağlık Durumu İyi

Ekipler tarafından güvenli alana çıkarılan D.D.’nin ilk kontrollerinde sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadığı tespit edildi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Kayseri Devlet Hastanesi 8 yılda 12.5 milyon hastaya hizmet verdi
Denizli'de 84 bin zeytin fidanı üreticiyle buluştu
Başkan Özarslan Ayvalı Pazarı'nda esnaf ve vatandaşlarla buluştu
Palandöken'de öğrenci resitali yoğun ilgi gördü
Akçakoca'da zincirleme kaza: 6 araç hasar gördü
Haberi Sesli Oku