İSTANBUL VALİLİĞİ, İBB VE İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ 10 KASIM’DA MEVLİT OKUTACAK

İstanbul Valiliği, İBB ve İstanbul Müftülüğü Bezmialem Valide Sultan Cami’nde birlikte 10 Kasımda Mevlid-i Şerif okutacaklar.


8.11.2019 16:48:00 0
İSTANBUL VALİLİĞİ, İBB VE İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ 10 KASIM’DA MEVLİT OKUTACAK

Atatürk, ebediyete intikal edişinin 81. yılında, tüm Türkiye’de büyük bir özlem, şükran ve minnetle anılacak. Dolmabahçe Sarayı ve Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilecek anma törenlerinin ardından, İstanbul Valiliği, İBB ve İstanbul Müftülüğü, birlikte Bezmialem Valide Sultan Cami’nde mevlit etkinliği gerçekleştirecekler.

10 KASIM’DA KALPLER DOLMABAHÇE’DE

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenklerini sunacak. Ardından saat 09.05’te Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak. Saatler 09.05'i gösterdiğinde Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda TBMM, İstanbul Valiliği, İBB Meclisi ve 1. Ordu Komutanlığı’ndan temsilciler ile devlet erkanının katılacağı anma töreni yapılacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) saat 10:00’da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB, 1. Ordu Komutanlığı’ndan temsilciler ve devlet erkanının katılacağı anma töreni yapılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüp Sultan Cami’nde öğle namazına takiben Mevlid-i Şerif okutacak. İstanbul’un manevi kalbinde Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler dualarla anılacak. Mevlid-i Şerif’in ardından Cami avlusunda helva, şerbet ve su ikram edilecek.

Başkan Ekrem İmamoğlu’nun 10 Kasım’daki diğer adresi Üsküdar Karacaahmet Sultan Cemevi olacak. 14.30’da gerçekleşecek ziyarette Atatürk ve şehitlerimiz anılacak, lokma ile şerbet dağıtılacak. Cemevi girişine konumlandırılan Atatürk fotoğrafları ziyaret edenleri karşılayacak.

Dolmabahçe, İstanbul Valiliği, İBB ve İstanbul Müftülüğü’nce okutulacak mevlite de ev sahipliği yapacak. Dolmabahçe Valide Sultan Cami’nde ikindi namazına takiben Mevlid-i Şerif okutulacak.

CRR’DE ÖZEL ANMA GECESİ

İBB, Türk milletinin anma günü olan 10 Kasım'da özel bir etkinlik daha düzenleyecek. Atatürk’ü Anma Gecesi, 10 Kasım Pazar akşamı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) gerçekleştirilecek. Özel gecede Mustafa Kemal Atatürk; Aşık Veysel’den Bedri Rahmi Eyüboğlu’na,Sabahattin Ali’den Tatyos Efendiye şiirler ve şarkılarla anılacak. Katılımın ücretsiz olduğu Atatürk’ü Anma Gecesi’nde İBB Şehir Tiyatroları, İBB Bandosu ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sahne alacak. 19:30’da Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına gerçekleşecek bu özel etkinliğe tüm İstanbullular davetlidir.

 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA