İSTANBUL GÖNÜLLÜLERİ KADIN EMEĞİ PAZARI KADIKÖY’DE

.


GÜNDEM 1.03.2021 20:50:00 0
İSTANBUL GÖNÜLLÜLERİ KADIN EMEĞİ PAZARI KADIKÖY’DE

İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Projesi (KEP) kapsamında hayata geçirilen pazarların ikincisi 2-19 Mart 2021 tarihleri arasında Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirilecek. İstanbul’un önemli meydanlarına renk dolu bir atmosfer taşıyan pazarlar,  üretici kadınlar için büyük bir fırsat niteliği taşıyor.

El emeği ile üretim yapan ancak ürünlerini tüketici ile buluşturma konusunda sıkıntı yaşayan kadınlar için harekete geçen İstanbul Gönüllüleri, Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirilecek Kadın Emeği Pazarı ile üreten kadınları tüketiciyle buluşturacak. Dönüşümlü olarak 350’ye yakın kadının yer alacağı pazar, 2-19 Mart tarihleri arasında her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.

Katılımcıların dekoratif ürünler, ahşap, kumaş, keçe ve ebru, takı ve aksesuar, yün ve tığ örgü, amigurimi, seramik ve cam, mum, sabun ve krem olmak üzere toplam 8 kategoride ürettikleri ürünler pazarda satışa sunulacak.  Pandemi sürecinin gerektirdiği sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan pazar alanında üreten kadınlar el emeği ürünleri ile aile bütçesine katkıda bulunma fırsatı yakalayacak.

İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Projesi yöneticilerinden Esra Akal; pandemi sürecinin beraberinde getirdiği yaşamsal değişikliklerden kadınların çok daha fazla etkilendiğini,  özellikle evde üretim yaparak aile bütçesine katkıda bulunan kadınlar için bu sürecin çok daha zorlu geçtiğini belirtiyor. Akal; üreten kadınların en büyük sorunlarının ürünlerini tüketici ile buluşturmak olduğunu ve bu soruna çözüm bulmak için İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Projesi’ni hayata geçirdiklerini söylüyor. Esra Akal; “Şehrin meydanlarının bu şehrin kadınlarının ürettikleri ürünlerle renklenmesi, kadınların üreten bir güç olarak var olması ve burada oluşan ekonominin kendilerine, ailelerine ve ülkeye katkı sağlaması ‘Kadın Emeği Projesi’nin en büyük değeri olacak. Diğer yandan şehir ve kadın üretici kimliklerinin birbirilerini tamamlayabileceği potansiyel ve geliştirilebilir satış kanalları konusunda çalışmalarımız devam edecek” diyor.

Kadın Emeği Projesi kapsamında ilki Beşiktaş’ta gerçekleştirilen pazarda yaşları, eğitimleri, meslekleri, vizyonları birbirinden farklı 500’e yakın kadın katılımcı olarak yer aldı. Kültürel bir sergi niteliğini taşıyan Kadıköy Kadın Emeği Pazarı 19 Mart 2021 tarihine dek ziyaretçiler için açık olacak. 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA