İran'daki Orman Yangınlarına Türkiye'den Hava Desteği

İran

Tarım ve Orman Bakanlığı, İran'ın Hirkani Ormanları'ndaki yangınlara müdahale için 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter gönderdiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, İran'ın Hirkani Ormanları'nda devam eden yangınlara müdahale için Türkiye'den uçak ve helikopter desteği gönderildiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, İran'ın Hirkani Ormanları'nda çıkan yangınlara Türkiye'den destek gönderildiğini açıkladı.

Bakanlığın paylaşımına göre, Orman Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan 2 yangın söndürme uçağı ve 1 su atar helikopter, yangınla mücadele çalışmalarına sahada katıldı.

Bakanlık paylaşımında, yangınlarla mücadelenin sınır tanımadığına dikkat çekilerek, "Ortak mirasımız olan ormanları korumak için birlikte mücadele ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Türkiye'nin bu adımı, komşu ülke İran'a dayanışma ve uluslararası iş birliği mesajı olarak değerlendirildi.

https://twitter.com/TCTarim/status/1993300021454709119


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Elazığ’da otomobil takla attı: 2 yaralı
Van’da Kaymakamın bulunduğu otomobil kaza yaptı
Erzurum’da Model Fabrika Projesi İçin Kritik Toplantı
Bayram Tatili Uzayacak mı? Gözler Kabine Toplantısı’ndaydı
Iğdır’da ahır çöktü: Hayvanların önceden çıkarılması facianın önüne geçti
Haberi Sesli Oku