İMAMOĞLU, SULTANBEYLİ PAZARINDA: “ÜLKENİN ÖNCELİKLERİ PAZARLARDA”


BELEDİYELER 14.01.2020 14:41:00 0
İMAMOĞLU, SULTANBEYLİ PAZARINDA: “ÜLKENİN ÖNCELİKLERİ PAZARLARDA”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasının ana omurgasına oturttuğu semt pazarı ziyaretlerine Sultanbeyli’de devam etti. Ülkenin gerçek sorunlarının pazarlardan gözlemlendiğini belirten İmamoğlu, “Burayla yüzleştiğiniz zaman öncelikleriniz yerine daha hızlı oturuyor. Pazarları o zaman gezmenin bize kazandırdığı duygular, gerçekten çok daha verimli sözler ve işler üretmemize sebep oldu. Şimdi de o noktadayız” dedi.

SULTANBEYLİ / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim döneminin vazgeçilmez mekanlarından pazarları, seçildikten sonra da unutmadı. İmamoğlu, Sultanbeyli Belediyesi’ne yaptığı ortak masa ziyaretinin ardından, aynı ilçenin Necip Fazıl Mahallesi’nde kurulan semt pazarına geçti. Pazar girişinde esnaf tarafından alkışlarla karşılanan İmamoğlu’na, meyve sepeti hediye edildi. Bu sırada bir esnaf, İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti, “Başkan’ım sözünü tuttu, yine geldi Salı Pazarı’na” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu, engelli bir esnafın sorunlarını dinledikten sonra iletişim bilgilerini aldı. Pazarcı esnafı da İmamoğlu’na, “hamaliye” sorunlarını anlattı. Göreve başladıklarında Bayrampaşa Hali’nde İBB’ye ait bir alanın bulunmadığını belirten İmamoğlu, “Yerimiz yoktu, yerimizi aldık. Kuracağımız masaya sizi de çağıracağız. Sizi dinleyeceğiz” dedi. İmamoğlu, “Mafyaya yer yok” diyen bir esnafa da “Biz, mafyacılık oynayan herkese karşıyız. Biz çözeceğiz, siz de fiyatlara yansıtacaksınız. Vatandaş da kazansın” yanıtını verdi. İmamoğlu, bir tezgahtan aldığı muzları, basın mensuplarına ve vatandaşlara dağıttı.

“BURADA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”
İmamoğlu, pazar turunu gazetecilere, şu sözlerle değerlendirdi:
“Bir gündem toparlamaya çalışıyoruz; ama bir yandan pazarlarda yine vatandaşımızı hissetme çabamız olacak. Şimdi artık yönetimiz. Yönetim olduktan sonra bu, sadece benim vazifem olmayacak. Belediyeyi yöneten arkadaşlarımın da vazifesi olacak. Çünkü gerçekten her şeyi burada hissediyorsunuz ve yaşıyorsunuz. Az önce hacı amcamızın, ‘İşsizlikten kırılıyor’ dediği gibi. Ne anlatsanız boş oluyor. Çocuğuna kitap yollamanız hoşuna gitmiyor. ‘Önce, onun babasına iş bul’ diyor. Bu ülkenin gerçek sorunları burada. Burayla yüzleştiğiniz zaman öncelikleriniz yerine daha hızlı oturuyor. Pazarları o zaman gezmenin bize kazandırdığı duygular, gerçekten çok daha verimli sözler ve işler üretmemize sebep oldu. Şimdi de o noktadayız. Seçimden sonra biraz az gezdik, ama daha çok gezmeye çalışacağız. Buraları gezmek, sadece pazarcının sorununu dinlemekle ilgili değil. O yüzde 5’i, 10’u. Esas, vatandaşla yüzleşmek, onu hissetmek, anneyi hissetmek, kadını hissetmek… Çoğunlukla kadınlar pazarları tercih ediyor. O bakımdan burada olmaya devam ediyoruz.”

İmamoğlu, pazar turu sırasında karşılaştığı Halit Ayar Kızılay Anaokulu öğretmenlerinin isteğini de kırmadı. Anaokulunu ziyaret eden İmamoğlu, miniklerle eğlenceli sohbetler yaptı.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA