İMAMOĞLU, İRAN BAŞKONSOLUSU FAR’I AĞIRLADI: “ŞEHİRLERİMİZİN GELİŞİMİNE KATKI SUNMAYA HAZIRIZ”

AJANS TÜRK HABER


BELEDİYELER 24.08.2020 12:20:00 0
İMAMOĞLU, İRAN BAŞKONSOLUSU FAR’I AĞIRLADI: “ŞEHİRLERİMİZİN GELİŞİMİNE KATKI SUNMAYA HAZIRIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İran’ın İstanbul Başkonsolosu Javad Maboudi Far’ı, Saraçhane’deki makam odasında ağırladı. “Binlerce yıllık kadim tarihlere sahip her iki ülkeye de açıkçası böyle bir iş birliği yakışacaktır” diyen İmamoğlu, “Böyle güzel bir ilişkinin olgunlaşmasında da İstanbul’un her zaman için ayrı bir yeri vardır. Biz de bu sorumluluğu taşıyacak bir yönetimiz. Şehirlerimizin iş birliğinde de biz, her zaman etkin olmaya ve bu konuda beraber düşünmeye, beraber şehirlerimizin gelişimine katkı sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

SARAÇHANE / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Javad Maboudi Far’ı, Saraçhane’deki makam odasında ağırladı. Far, görüşme öncesinde İmamoğlu’na el yazması özel basım Kur’an-ı Kerim takdim etti. İmamoğlu, kutsal hediyeden duyduğu memnuniyeti, “Çok mutlu oldum. Çok özel bir tasarım olmuş. Birçok Kur’an elimde oldu ama bu denli hassas bir çalışmaya çok rastlamadım” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu, Far’ın, “Siz, çok faaliyet yapıyorsunuz. Kur’an sayesinde de sağlıklı bir şekilde devam edersiniz” sözlerine, “İnşallah. Evimin baş köşesinde olacak” şeklinde karşılık verdi. Kur’an’ı Kerim-i öpüp, alnına koyarak teslim alan İmamoğlu da Far’a, İBB’nin hazırladığı Boğaziçi rehberi hediye etti.

İMAMOĞLU: “ORTADOĞU’DA TÜRKİYE-İRAN İŞ BİRLİĞİ KIYMETLİ”
“İran, bizim için çok değerli, yüzyıllarca bir arada tarih ürettiğimiz önemli bir komşumuz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
“Kader birliği, inanç birliği, bölgedeki birçok süreçte, sorunları da iyilikleri de beraber yaşadığımız iki topluluk. Böylesi iki milletin çok önemli sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Ortadoğu’da bizi üzen birçok olayın ortadan kalkması için Türkiye-İran iş birliği, benim şahsi nazarımda her zaman çok kıymetli olmuştur. Bu konuda inşallah Ortadoğu’daki bütün zorlukları aşacak güzel iş birliklerine iki ülke sıkı bir liderlik yapar. Binlerce yıllık kadim tarihlere sahip her iki ülkeye de açıkçası böyle bir iş birliği yakışacaktır diye düşünüyorum. Böyle güzel bir ilişkinin olgunlaşmasında da İstanbul’un her zaman için ayrı bir yeri vardır. Biz de bu sorumluluğu taşıyacak bir yönetimiz. Şehirlerimizin iş birliğinde de biz, her zaman etkin olmaya ve bu konuda beraber düşünmeye, beraber şehirlerimizin gelişimine katkı sunmaya hazırız. Pandemi süresince birçok şehirle irtibatımız oldu. Bunlardan birisi de Tahran’dı. Bu ilişkileri de sürdüreceğiz ve inşallah şu hastalık zamanını bir an önce atlatıp, sonrası ilişkimize daha etkin bir dönemi hem iş birliği hem iş dünyası, kültür-sanat ve tarih hususunda çok güzel adımları birlikte atacağız.”

FAR: “SAYIN HANACHİ DE SABIRSIZLIKLA SİZİ TAHRAN’DA AĞIRLAMAK İSTERLER”
İmamoğlu’na kendilerini kabulünden dolayı teşekkür eden Far ise “Bize, zat-ı alinizle görüşmemizin içeriğinin ne olacağını sordular. Açıkçası özel bir içeriği yok ama sizi sevdiğim için tekrar sizi görmek istedim. Sizin pandemideki faaliyetlerinizi biliyoruz. Tahran Belediye Başkanı Pirouz Hanachi ile irtibatınız çok verimli geçti. Sizin faaliyetlerinizi de biz Tahran’a rapor ettik. Sayın Hanachi de sabırsızlıkla sizi Tahran’da ağırlamak isterler” ifadelerini kullandı.

 


SPOR


GÜNDEM

Osmangazi Meydanı’nda esnaf buluşması
Bursa'da Gürsu Belediye Başkan adayı Halit Şefikoğlu AK Parti lehine 'Bağımsız'ca çekildi
Bursa'da Gökdere Pazar Yeri hizmete açıldı
İstiklalden İstikbale Özel Sergisi açıldı
Konya Büyükşehir'den Derebucak’a atık su arıtma tesisi

SON DAKİKA