İBB RUNTOFD 17 KASIM’DA SABAH KOŞUSU İLE DEVAM EDECEK

İstanbul’un spor kültürüne yeni bir hareket getiren İBB RunTOFD koşularının ikinci etabı, “Uyan Koş” sloganıyla 17 Kasım Pazar sabahı Belgrad Ormanı’nda yapılacak.


BELEDİYELER 15.11.2019 17:52:00 0
İBB RUNTOFD 17 KASIM’DA SABAH KOŞUSU İLE DEVAM EDECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) işbirliğiyle düzenlediği İBB RunTOFD koşuları, İstanbullulardan büyük ilgi gördü. Caddebostan Gece Koşusu ile İstanbul’un spor kültürüne renk katan İBB RunTOFD serisinde ikinci etap “Uyan Koş” sloganıyla Belgrad Ormanı'nda yapılacak.

Spor ve sosyal sorumluluk olgusunu bir araya getiren, koşu öncesi ile sonrasında düzenlenen etkinliklerle katılımcıların unutulmaz bir gün geçirdiği İBB RunTOFD Sabah Koşusu için 667 sporcu kayıt yaptırdı. İstanbul’un 37 ilçesi ile birlikte 13 şehirden, ayrıca Fransa, Çekya, Almanya, Suriye, Fas'tan katılımcıların yer alacağı etkinlik 17 Kasım Pazar sabahı 10:30’da koşulacak.

Sabah Koşusu; 6 kilometre ve 12 kilometrelik iki parkurda düzenlenecek yarışa ev sahipliği yapacak. Kadın ve erkek kategorilerinde koşulacak yarışlara kayıt yaptıranlardan 370 sporcu 6 km'lik parkurda, 297 sporcu ise 12 kilometrelik parkurda birincilik için koşacak.

Zamanlamanın çipli sistemle takip edileceği koşuda, uluslararası standartlarda ölçümleme yapabilen İBB İştiraki Spor İstanbul Timing Ekibi de sporcuların yarış sürelerini ölçümleyecek. Etkinlik için koşuculara verilecek süre 6 km için 45 dakika, 12 km için de 90 dakika olacak.
Sporcuların parkura gelebilmesi için Hacıosman Metro İstasyon çıkışında İETT otobüsleri ile 07:30 ve 08:45 saatleri arasında ring seferleri düzenlenecek. Etkinlikte koşu öncesi spor dünyasının yakından tanıdığı Akın Saatçi Runity Workout ile katılımcıları yarış öncesi hazırlarken, sporcu sağlığı gibi çeşitli söyleşiler de olacak. Spor, sanat ve sosyal medya dünyasından ünlü isimler de koşarak bu sosyal sorumluluk projesine destek verecek.

12 Ekim’de ilk olarak Caddebostan Gece Koşusu ile başlayan 6 etaplık İBB RunTOFD serisi, 2020 yılında Fatih Tarihi Yarımada ve Belgrad Ormanı’nda “Uyuma Koş” sloganı ile yapılacak gece koşularıyla devam edecek. Polonezköy Tabiat Parkı’nda “Uyan Koş” mottosuyla düzenlenecek olan ikinci sabah koşusu ve “Geç Kalma Koş” mottosuyla Maltepe'de başlayıp Büyükada’da sona erecek olan Büyükada Koşusu da serinin 2020 yılında düzenlenecek olan diğer etapları olacak.

Koşularla ilgili tarih, yer, parkur ve katılım şartları gibi tüm bilgilere www.runtofd.istanbul adresinde yer alıyor. Koşuların kayıtları da yine bu site üzerinden yapılabiliyor.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA