Hükümetten bayram öncesi çağrı: Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

.


DÜNYA 28.01.2021 00:56:00 0
Hükümetten bayram öncesi çağrı: Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Çin’in iktidar partisi Çin Komünist Partisi ve Çin Devlet Konseyi, vatandaşların Bahar Bayramı’nı bulundukları yerlerde kutlamalarını teşvik eden bir belge çıkardı. Belgeye göre, vatandaşların bulundukları yerlerde bayramı geçirmeleri için düzenli yönlendirme çalışması yapılması istendi. Salgın risk düzeyi yüksek olan bölgedeki vatandaşların bölgede kalmaları istenirken, insan akımının salgının yayılmasına yol açma riskinin önlenmesinin önemine vurgu yapıldı.
 
Orta düzeyli risk bölgelerindeki vatandaşların seyahat ihtiyacı olduğunda yerel salgın önleme ve kontrol biriminden onay alınması gerekiyor. Düşük düzeyli risk bölgesindeki vatandaşların gerekli olmadığında seyahat yapmamaları teşvik ediliyor. Bulunduğu bölgede bayramı kutlama konusunda hükümet kurumları ve kamu işletmeleri personelinin örnek olmaları isteniyor.
 
Ayrıca, ülke genelinde özellikle büyük ve orta ölçekli kentlerde bayramda yeterli kutlama malzemelerinin sağlanması ve vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması için önceden hazırlık ve çalışmaların yürütülmesi talimatı verildi. Çin’de dün 13’ü ithal toplam 82 vaka tespit edildi.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA