HAT SANATININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ ÜSKÜDAR’DA BULUŞTU

.


BELEDİYELER 21.09.2021 16:44:00 0
HAT SANATININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ ÜSKÜDAR’DA BULUŞTU

 

Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, hat sanatının en güzel örneklerini Gülnihal Gül Mamat & Özgün Hat Atölyesi Sergisi’nde bir araya getirdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla açılışı yapılan sergi, Gülnihal Gül Mamat koordinatörlüğünde yürütülen Hat Atölyesi'nin çalışmalarından oluşuyor. Sergide Kur'an-ı Kerim'in yazı tarzı, İslam'ın ilk yazı çeşidi olarak tanımlanan "Kûfi yazı"nın temel kaideleri, imla kuralları, kompozisyon, tasarım ve uygulamasıyla oluşan özgün hat tasarımları yer alıyor.

 

Gülnihal Gül Mamat’In yanı sıra Betül Türkan Kurtoğlu, Elif Betül Ersan, Erdinç Sezen, Esra Sucu, Funda Alaybeyi, Leyla Şen, Mesrur Yersel, Müzeyyen Uçkun, Nurten Anılmış, Şevval Betül Güran, Öznur Bayoğlu, Tuba Koç, Yasemin Keskin, Yeşim Karamık Jandar, Zehra Anılmış, Zehra Yıldız gibi hat sanatına gönül veren isimlerin eserlerinin buluştuğu sergi, özgün hat çalışmalarından önemli örneklerini İstanbullulara sunuyor.. 17 Eylül tarihinde Üsküdar’da kapılarını açan sergi, 10 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

Hilmi Türkmen:

“Dinimizin kültürel ögelerini İstanbullularla buluşturuyoruz”

Üsküdar Belediyesi olarak hat sanatının en nadide örneklerinin sunulduğu bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Böylesi anlamlı bir sergiyi Üsküdarımıza, İstanbulumuza kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Sergimizde Kur'an-ı Kerim'in yazı tarzı, İslam'ın ilk yazı çeşidi olarak tanımlanan "Kûfi yazı"nın temel kaideleri, imla kuralları, kompozisyon, tasarım ve uygulamasıyla oluşan özgün hat tasarımları yer alıyor. Bu açıdan bizim için çok mübarek bir sergi anlamı taşıyor. Sergimiz ile dinimizin kültürel egelerini İstanbullulara sunuyoruz. Yeni nesil belediyemiz ile kültürüne sahip çıkıyor” dedi.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA