Muş’un Hasköy ilçesi ile Bitlis’in Mutki ilçesini birbirine bağlayan güvenlik yolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgede etkisini artıran olumsuz hava şartları, ulaşımda ciddi aksamalara yol açtı. Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, yolu yeniden trafiğe açmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.
Kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı güzergahta ekipler, fırtına ve çığ tehlikesi nedeniyle ilerlemekte güçlük çekiyor. Tehlikeli koşullar altında, 1 kilometrelik bir mesafeyi ancak 2 saatte açabiliyorlar. Zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, hava durumunun elverişli olması halinde yolu 3 gün içinde trafiğe açmayı hedefliyor.
Bölgede iş makinesi operatörü olarak görev yapan İdris Karakan, tipinin etkisini sürdürdüğünü belirterek, sürücüleri kış şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. "İki iş makinesiyle çalışmalarımız devam ediyor. Bazı bölgelerde tipi ve çığ düşmesi nedeniyle kar kalınlığı 2-3 metreye ulaşmış durumda. Bu nedenle işimiz daha da zorlaşıyor" dedi. Karakan, zaman zaman iş makinelerinin sesiyle kolayca çığ düşebildiğini, bu durumun çalışmaları ciddi şekilde etkilediğini ve bazı noktalarda 1 kilometrelik yolu ancak 1-2 saatte ilerleyebildiklerini ifade etti.
İş makinesi operatörü Ahmet Karagüzel, yer yer 2-3 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Karagüzel, "Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yolun şu an 7. kilometresinde, kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Allah nasip ederse 2 gün içerisinde Mutki ilçesine ulaşacağız" şeklinde konuştu.