ERZURUM
ERZURUM HaberleriHakkari'de Kar Yükü Ahırı Yıktı
Çukurca'da bir ahır, çatısında biriken karın ağırlığına dayanamayarak tamamen çöktü. Olay anında ahırda kimse olmaması büyük bir faciayı önledi.
Karın Görünmeyen Tehlikesi
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, yoğun kar yağışının yarattığı gizli bir tehdit gerçeğe dönüştü. Çatısında biriken kar kütlesinin ağırlığına daha fazla dayanamayan bir ahır, aniden çöktü. Yapı, adeta görünmez bir el tarafından ezilmiş gibi yerle bir oldu.
Köyde Meydana Gelen Yıkım
Olay, ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Gündeş köyünün Köprülü Mahallesi'nde gerçekleşti. Eyüp Sevmiş'e ait olan ahır, son dönemde bölgeyi etkisi altına alan sürekli ve yoğun kar yağışının kurbanı oldu. Çöküş anında ahırda canlı bulunmaması, köylüler arasında derin bir rahatlama ve şükür duygusu yarattı.
Yetkililerden Kritik Uyarı
Yetkililer, kent genelinde benzer yapıların aynı risk altında olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle kırsal kesimdeki ahır, depo ve eski yapıların çatılarının düzenli olarak kardan arındırılması gerektiği vurgulandı. Vatandaşlar, olası can ve mal kayıplarını önlemek için tedbirli olmaya çağrıldı.


