Hakkari'de itfaiye araçları yokuşu çıkamadı, yangını vatandaşlar karla söndürdü

Hakkari

Yüksekova'da yoğun kar nedeniyle itfaiyenin ulaşamadığı tandır evindeki yangın, mahalle sakinlerinin karla müdahalesiyle kontrol altına alındı.

İtfaiye Yolda Kaldı, Mahalle Seferber Oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, yoğun kar ve buzlanma nedeniyle itfaiye aracının çıkamadığı bölgedeki bir tandır evinde yangın çıktı. Esentepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, alevleri gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Karlı ve Buzlu Yollar Engel Oldu

Ancak sarp arazi yapısı ve yoğun kar yağışı sonrası oluşan buzlanma, itfaiye aracı ile emniyet ekiplerinin araçlarının yokuşu çıkmasını engelledi. Ekiplerin bölgeye ulaşamadığını gören mahalle sakinleri, yangının yakındaki konutlara sıçramaması için harekete geçti.

Vatandaşlar Kar ile Müdahale Etti

Ellerine aldıkları kürek ve kovalarla çevredeki karları yangın yerine taşıyan vatandaşlar, alevlerin üzerine kar atarak yangını kontrol altına aldı. Mahallelinin imece usulü çalışmasıyla söndürülen yangında, tandır evi kullanılamaz hale geldi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Elazığ'da kar altındaki köyde hasta kadın kurtarıldı
Bitlis'te Kar Altında Kalan Köye Sağlık Ekibi Ulaştı
Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle kreş, rehabilitasyon merkezleri ve kurslara bir gün ara verildi.
Hakkari'de itfaiye araçları yokuşu çıkamadı, yangını vatandaşlar karla söndürdü
Elazığ'da Kar Mücadelesi: 283 Personel Sahada
Haberi Sesli Oku