BELEDİYELER

BELEDİYELER Haberleri

Haftalık Sosyal Yardım ve Pandemi

.


BELEDİYELER 25.01.2021 23:52:00 0
Haftalık Sosyal Yardım ve Pandemi

Lüleburgaz Belediyesi’nin şeffaflık ilkesi doğrultusunda yayınladığı “Haftalık Pandemi Raporu” genişletilerek açıklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda haftalık pandemi raporunun yanı sıra Sevgi Mağazası ve nakit desteğinde bulunulan vatandaşların da yer aldığı rapor açıklandı. 

Lüleburgaz Belediyesi’nin her hafta duyurduğu pandemi raporunun 18-22 Ocak tarihleri arasındaki sosyal yardım ve pandemiyle mücadeleyi içeren raporu yayınlandı. Raporda dağıtılan maske ve eldivenlerden nakdi destekte bulunulan aile, dezenfektan kullanımından Sevgi Mağazası’ndan yararlanan aile sayısına kadar çok sayıda veri bulunuyor. 

7 aileye daha destek  

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün her hafta gerçekleştirdiği toplantı sonucunda şartları sağlayan ailelere nakdi destek verilmeye devam ediliyor. 2020 yılında 851 aileye nakit desteğinde bulunan Lüleburgaz Belediyesi geçtiğimiz hafta 7 aileye daha destekte bulundu. Lüleburgaz Belediyesi şartları sağlayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğini artırarak devam ettirecek. Öte yandan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta pazar yerleri, belediye hizmet binası ve tesislerde toplam 10 bin 978 adet maske dağıttı. Tüm bunlarla birlikte Sosyal Destek Hizmetleri ile Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekipleri toplam 140 litre dezenfektan kullandı. 

233 iş yerine denetim

Tüm bunlarla birlikte Zabıta Müdürlüğü ekipleri de korona virüs kapsamındaki denetimlerine aralıksız devam etti. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta boyunca toplam 233 iş yerine denetim gerçekleştirildi. Kurallara uymayan iş yerlerine işlem yapıldı. 

78 aileye 932 parça giyecek

Öte yandan geçtiğimiz hafta törenle açılan Sevgi Mağazası’ndan ise bir haftada 78 ihtiyaç sahibi aile faydalandı. İhtiyaç sahibi 78 aile toplam 932 parça giyecek alarak Sevgi Mağazası’ndan yararlandı. 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA