HACIOSMAN’DAKİ ÇALIŞMALAR PLANLARA UYGUN YÜRÜTÜLÜYOR

AJANSTURKHABER


BELEDİYELER 30.07.2020 15:32:00 0
HACIOSMAN’DAKİ ÇALIŞMALAR PLANLARA UYGUN YÜRÜTÜLÜYOR

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs’ta açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun şekilde yürütülüyor. Üstelik İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “En Büyük Proje Doğa’dır” ilkesi ile hazırlanan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı Projesi’nde, ikinci etap çalışmaları devam ediyor. Kentin ekolojik anlamda en değerli hazinelerinden olan ve yıllardır atıl durumda bırakılan Hacıosman Korusundaki çalışmalarda imar planlarına harfiyen uyuluyor.

 

YÜZDE 5 OLAN İMAR HAKKININ YÜZDE 1,5’İ KULLANILDI

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ziyaretçilerin dinlenebileceği dinlenme alanları da yapılıyor. Akademisyen ve alanında uzman kişilerden oluşan bilim kurulunun görüşlerinin de alındığı bu çalışmalar, imar plan notlarına uygun, korunun doğal yapısı korunarak, siluet ve emsal değerleri gözetilerek hayata geçiriliyor.

İBB, imar planlarında yüzde 5’lik yapılaşma hakkı bulunmasına rağmen, sadece yüzde 1,5 oranındaki bölümünü kullanarak, alanın doğal yapısını korumayı amaçlıyor. Hacıosman Korusu’ndaki çalışmalar kapsamında ayrıca, ormanda geçmiş yıllarda inşa edilmiş; şantiye, gecekondu gibi tüm kaçak binalar kaldırılarak yeşil alana dönüştürüldü.

 

HACIOSMAN ATATÜRK KENT ORMANI

Sarıyer’de bulunan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı, 1 milyon 80 bin metrekare büyüklüğünde. Ormana ulaşım, 2 farklı metro istasyonu ve İETT durağı ile sağlanabiliyor. Hacıosman Atatürk Kent Ormanı, özellikle kuş türleri açısından ekolojik öneme sahip. Yıllardır atıl durumda bırakılan ormanın ilk etabı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 19 Mayıs’ta İstanbulluların kullanımına açıldı.


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA