Gazi katliamı ve derelerin avukatı Remzi Kazmaz, CHP Yüksek Disiplin Kurulu adayı

AJANSTURKHABER


CHP 25.07.2020 16:31:00 0
Gazi katliamı ve derelerin avukatı Remzi Kazmaz, CHP Yüksek Disiplin Kurulu adayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Solculuğuyla meşhur” dediği Av. Remzi Kazmaz, pazar günü yapılacak CHP kongresinde Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için yarışacak. Kamuoyunun yakından tanıdığı ünlü avukatın; spor, sanat ve hukuk adamı kimliğiyle CHP’ye yeni renkler getirmesi bekleniyor.

 

ÇAY İŞÇİSİNİN OĞLU

Zihni Derin Çay Fabrikası'nın kadrolu çay işçisi Mehmet Efendi ile çilekeş Karadeniz kadını Meryem’in oğlu olan Remzi Kazmaz 1954 yılında Rize’de doğdu. Aslında muhafazakar bir ailenin çocuğu olan Remzi Kazmaz, devrimci ruhu nedeniyle 12 Eylül’ün işkence tezgahlarından geçince avukat olmaya karar verdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirip avukat oldu.

 

SPOR ADAMI

Çaykur Rizespor’un hukuk danışmanlığını ve yönetim kurulu üyeliğini yapan Av. Remzi Kazmaz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

 

HUKUK ADAMI

Gazi Mahallesi Katliamı Davası, HES’lere karşı Fırtına Vadisi Davası gibi toplumu yakından ilgilendiren birçok konuda insan hakları ve çevre hukuku alanında gönüllü çalışmalar yaparak; adaletin ülke yararına tecelli etmesine yardımcı oldu.

 

ÇEVRE AVUKATI VE AKTİVİST

Karadeniz’deki HES’lere karşı verdiği çevre ve doğa mücadelesinde kurucusu olduğu Derelerin Kardeşliği Platformu ile yıllardır hem vatandaşın avukatlığını yaparken aynı zamanda çevre aktivisti olarak yıllardır mücadele eden Remzi Kazmaz, son zamanlarda başta Bodrum olmak üzere Çeşme, Karaburun, Datça, Gökova gibi Turizm alanları üzerinde RES kurmak amacıyla pahalı arazileri acele kamulaştırma yoluyla ucuza kapatan arazi rantiyecilerine karşı köylülerin avukatı olarak mücadele ediyor.

 

SANAT ADAMI

Avukatlık mesleğinin yanı sıra yazarlık ve yönetmenlik de yapan Remzi Kazmaz’ın yayınlanmış birçok kitabı ve yüzlerce makalesi bulunuyor.

 

Yönetmenliğini yaptığı Vatandaş Mustafa, Gereği Düşünüldü, Aşkın Mabedi, Lazutlar, Hemşin,

Antic Halikarnasoss, Didyma, Çaylar Şirketten, FutSol filmleriyle birçok ödül aldı.

Tarihi ve kültürel varlıkların korunması amacıyla yapmış olduğu Antik Halikarnassos ve Kehanetler Ülkesi Didyma filmleriyle uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı. Baro ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle dünya çapında açtığı imza kampanyasıyla 118 bin imza toplayarak, yurtdışına kaçırılan tarihi eserlerin Türkiye’ye iadesi için TBMM’de soru önergeleri verdirdi. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’la uluslararası yazışmalar başlattı.

Uluslararası turizm fuarlarında yaptığı çalışmalarla Bodrum, Didim ve Ege Bölgesi’nin tanıtımına önemli katkılar sağladı.

 

Söz Savunmanın adlı televizyon programında toplumsal sorunlara yer verdi, çözüm önerileri sundu.

 

YEREL YÖNETİM UZMANI

Hukuk, sanat, siyaset ve spor adamı Remzi Kazmaz, yerel yönetimler alanında birçok belediyenin danışmanlığını yaptı. Karadenizliler Derneği, Çay Der, Rize Vakfı, Belgesel Sinemacılar Derneği, Alternatif Sinemacılar Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Derelerin Kardeşliği Platformu, Bodrum Çevre Platformu gibi birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik ve kurucu başkanlık görevlerinde bulundu.


SPOR


GÜNDEM

Bursa Büyükşehir Meclisi'nden eski Başkan Aktaş'ın faaliyetlerine oy birliği
Başkan Sami Er personelle bayramlaştı
Başkan Büyükkılıç’tan çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği
Başkentte modern taksi durağı sayısı artıyor
Ayvalık'ta Balıkesir'i karşılama 'Akın'ı!

SON DAKİKA