Fırat Nehri'nde Buzlar Arasında 4 Su Samuru Görüntülendi

Fırat Nehri

Kemaliye'de buz tutan Fırat Nehri'nde yiyecek ararken görüntülenen nadir su samurları, doğa fotoğrafçıları Topaloğlu kardeşlerin objektifine yansıdı.

Buzların Arasındaki Nadir Misafirler

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde, Sibirya soğuklarının etkisiyle büyük bölümü buzla kaplanan Fırat Nehri’nde, nadir görülen 4 su samuru doğa fotoğrafçıları Osman ve Arda Topaloğlu’nun objektifine yansıdı. Soğuk havaya rağmen nehirde görülen bu canlılar, hem vatandaşların hem de doğaseverlerin büyük ilgisini çekti.

Bir Ay Süren Sabırlı Bekleyiş

Yiyecek ararken görüntülenen su samurlarını kaydeden Topaloğlu kardeşler, yaklaşık bir aydır bu anı yakalamak için bölgede sabırla beklediklerini belirtti. Doğa fotoğrafçıları, su samurlarını doğal ortamlarında görüntülemenin kendileri için oldukça keyifli ve anlamlı bir çalışma olduğunu ifade etti.

Sağlıklı Ekosistemin İşareti

Fırat Nehri’nde su samurlarının görülmesi, bölgedeki doğal yaşamın ve ekosistemin korunmuş ve canlı olduğunun önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Bu nadir görüntü, bölgenin doğal zenginliğine dikkat çekiyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Mesut İnce Malatya Minibüsçüler Oda Başkanlığı'nda güven tazeledi
Bingöl'de kar nedeniyle eğitime 1 gün ara
Yüksekova'da 30 kilo Skunk ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de Yoğun Kar Yolu Kapattı
Malatya'da nesli tükenmekte olan vaşak görüntülendi
Haberi Sesli Oku